Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els atacs contra una mesquita i el consolat marroquí mantenen en alerta a la comunitat islàmica catalana

Així ha aparegut el centre de culte de Montblanc aquest matí

Sergi Franch

“Vais a morir putos moros” és l'amenaça que uns desconeguts han deixat a les portes i la façana d'un centre de culte a Montblanc, mentre que el consolat del Marroc de Tarragona ha aparegut aquest matí tenyida de pintura vermella. Aquests atacs han posat en alerta la comunitat islàmica de Catalunya que compta amb 250 centres de culte. 

Són expressions xenòfobes pròpies del corrent islamòfoba que es va desencadenar també, per exemple, a França després dels atemptats contra el setmanari satíric Charlie Hebdo, al gener de 2015. Una rèplica que es temia després de l'atemptat sofert aquest dijous a la Rambla de Barcelona, i sobre les que diferents líders polítics avisaven que s'haurien de fer front.

Segons expliquen des de la Unió de Comunitats islàmiques de Catalunya, es tracta d'expressions minoritàries que a Catalunya no tenen recorregut. Només en pocs casos, com per exemple, amb el partit racista de Josep Anglada a Vic que avui ha protagonitzat una agressió contra un regidor a la concentració de suport a les víctimes.

Després de l'atac al centre de culte de Montblanc, la policia local d'aquest municipi ha informat els Mossos d'Esquadra que han obert diligències per esbrinar l'autoria. També la Brigada d'Informació dels Mossos d'Esquadra han rebut l'atestat de l'atac a la seu del consolat del Marroc a Tarragona, situat al barri de Sant Pere i Sant Pau.

Etiquetas
stats