Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La ONU advierte de que “las represalias son ilegales” a Israel e Irán
El Ayuntamiento de Marbella recalifica los terrenos de la mansión de la alcaldesa
Opinión - Cómplices de la impunidad de Israel. Por Rosa María Artal

La Fiscalia inclou l'anunci de referèndum de Puigdemont en la seva querella per la compra d'urnes

La Fiscalia inclou l'anunci de referèndum de Puigdemont en la seva querella a Borràs

Oriol Solé Altimira

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no va fer constar l'anunci de la data i la pregunta del referèndum en un document oficial, però la Fiscalia sí que ha pres nota. La Fiscalia Superior de Catalunya ha ampliat la seva querella per la compra d'urnes contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per incloure-hi l'anunci de la data i la pregunta del referèndum independentista per al pròxim dia 1 d'octubre.

En la seva redacció, dirigida al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Fiscalia considera que encara que l'anunci de Puigdemont no “ha estat acompanyat de cap resolució jurídicament valorable” és “indubtable” que demostra que la compra d'urnes està vinculada a la celebració del referèndum.

La Fiscalia constata que des que va presentar la querella el 16 de maig passat “s'han succeït determinats esdeveniments” que, al seu parer, “reforcen” les tesis del ministeri públic, és a dir, que la licitació per comprar urnes “no té altra finalitat” que la d'utilitzar-les per realitzar “un referèndum per a la secessió”.

El primer d'aquests elements és l'anunci que divendres passat Puigdemont i el Govern van fer sobre la data i la pregunta del referèndum. Però a més, assenyala la Fiscalia, la querellada i la resta del Govern van participar en l'acte soberanista d'aquest diumenge “en què van reafirmar la decisió presa divendres”. Així mateix, la Fiscalia afegeix que dues empreses s'han presentat al concurs per fabricar les urnes, amb el que podrien “facilitar la realització d'una despesa il·legal [per al referèndum]”.

Per altra banda, en el seu escrit, la Fiscalia també apremia al TSJC per decidir si accepta o no la querella. “Interessem una resolució amb promptitud a la vista dels esdeveniments”, demana el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada.

Etiquetas
stats