eldiario.es

Menú

L'antiga Convergència obeeix a Interior: renuncia al PDC i no registra la independència unilateral

El partit d'Artur Mas compleix amb els requeriments que li havia formulat el ministeri de Jorge Fernández Díaz

- PUBLICIDAD -
Interior rechaza inscribir las siglas PDC, el nuevo partido de Artur Mas

Interior va rebutjar fa dues setmanes inscriure les sigles PDC, el nou partit d'Artur Mas EFE

L'antiga Convergència torna a canviar de nom. El partit d'Artur Mas ha acatat els requeriments del ministeri de l'Interior i ha renunciat a inscriure's amb les sigles Partit Demòcrata Català (PDC), que havia vetat el ministeri que dirigeix el qüestionat Jorge Fernández Díaz. La nova denominació escollida ha estat Partit Demòcrata Català Europeu (PDECat), segons ha avançat aquest dimarts La Vanguardia. L'obediència de l'antiga CDC a Interior no s'acaba aquí. La formació tampoc sotmetrà a registre la part dels seus estatuts que incloïa la via unilateral per aconseguir la independència de Catalunya. El partit havia denunciat que Interior els havia "amenaçat" amb la llei de partits perquè en el preàmbul dels seus estatuts es defensava la independència.

"No ens volen ni en pintura, no ens volen ni inscriure com a partit polític amb mil excuses", va denunciar el president del partit, Artur Mas, quan Interior va vetar el nom de PDC. La direcció de la nova formació ha intentat sortejar les traves que li ha posat Interior, i el resultat han estat les sigles PDECat, que ja s'han enviat al registre de partits.

A més, la cúpula de la formació de centredreta independentista ha registrat més noms per si Interior posa nous impediments. Així, ha registrat els de Partit Nacional Català, Junts per Catalunya, MésCatalunya i Pacte Democràtic Català.

El nom de l'antiga Convergència ha portat problemes des del congrés fundacional del nou partit. Els  militants de base es van revelar contra les propostes de la direcció, que va acabar per proposar les sigles del PDC. La possibilitat d'unes terceres eleccions generals al desembre ha accelerat el tercer nom de Convergència a tres mesos, tot i que el partit manté a CDC amb una activitat mínima per fer front a les possibles condemnes dels processos judicials per corrupció en què està immersa.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha