eldiario.es

Menú

El Parlament nomena el jutge Gimeno director d'Antifrau un mes després de cessar De Alfonso

JxSí, PSC, CSQP i CUP validen que l'expresident del TSJC assumeixi la direcció d'una Oficina Antifrau en hores baixes

- PUBLICIDAD -
Miguel Angel Gimeno, Oficina Antifrau de Catalunya

Miguel Angel Gimeno, nou directr de l'Oficina Antifrau de Catalunya SANDRA LÁZARO

La interinitat a l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha durat un mes. El 29 de juny  el Parlament va cessar Daniel de Alfonso per l'escàndol de les seves converses amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i aquest dijous la Cambra ha nomenat el jutge progressista Miguel Ángel Gimeno com a nou director de l'ens anticorrupció. La tasca de Gimeno no és senzilla per la pèrdua de credibilitat que arrossega Antifrau pels  seus vincles amb els partits polítics i les investigacions contra formacions independentistes que De Alfonso, presentant-se com "un caporal més del teu cos nacional", va mostrar a Fernández Díaz.

Gimeno ha rebut l'aval, en una votació que ha estat secreta, de Junts pel Sí, PSC, Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) i la CUP. En total, 98 vots favorables al seu nomenament, superant sense problemes els 81 suports (les tres cinquenes parts del Parlament) que marca la llei d'Antifrau per escollir el seu director. Ciutadans i PP s'han abstingut.

Els partits han celebrat la celeritat amb la qual la Cambra i el Govern han trobat un substitut a De Alfonso. La CUP, en la línia del que va fer el PSC aquest dimecres, ha posat èmfasi que per passar pàgina, el nou cap de l'OAC ha de cessar a la fins ara directora interina i adjunta a De Alfonso, l'exconvergent Maite Masià (tot i que Gimeno no s'hi va comprometre en la seva presentació davant el Parlament).

Gimeno  va recalcar aquest dimecres que Antifrau "no pot ser instrumentalitzada" ni tampoc una eina "de repartiment de càrrecs" polítics. El magistrat, que va ser president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), va reivindicar la seva imparcialitat i va afirmar que té el perfil idoni perquè la ciutadania torni a confiar en Antifrau.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha