Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El 'sí' de Podem Barcelona culmina la confluència de 5 actors en Guanyem

Ada Colau i Pablo Iglesias durant la visita del segon a Barcelona

Arturo Puente

Barcelona —

Tots els actors agrupats al voltant de Guanyem Barcelona han acabat aprovant per separat constituir una candidatura conjunta. El 'sí' de l'agrupació barcelonina de Podem a la proposta de Guanyem, donat per 1.564 dels seus inscrits, culmina un procés de validacions mitjançant el qual 3 partits -ICV, EUiA i Podem-, el moviment Procés Constituent i la plataforma Guanyem Barcelona es llancen a formar una llista per presentar-se a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona.

Podem ha estat l'últim dels actors en validar la proposta, resultant d'una negociació de setmanes entre els diferents actors de la confluència. La formació ha optat pel seu habitual mètode de votació digital, en què han participat 1.727 dels gairebé 11.000 inscrits. D'ells, 1.564 han optat pel sí i 150 pel no. La participació queda només una mica per sota de nombre de votants en l'elecció del Consell Ciutadà municipal.

Marc Bertomeu, secretari general de Podem Barcelona, valora aquest resultat com a “molt positiu”. “Consolida en xifres una sensació que ja teníem de les assemblees, on la gent ens transmetia el seu entusiasme per Guanyem”, assegura Bertomeu. Malgrat això, reconeix que la xifra de participació és baixa, una qüestió que atribueix a dos factors: “D'una banda, és una votació que no hem pogut anunciar molt al fer-la en temps rècord per estar immersos en l'elecció del Consell Ciutadà de Catalunya. De l'altra, les inscripcions van començar a l'abril, per la qual cosa tenim una gran massa d'inscrits dorments, que estem intentant activar”.

Guanyem Barcelona va plasmar la seva proposta fa dues setmanes, fruit d'una llarga negociació entre les formacions. La plataforma proposava celebrar primàries obertes per candidatures en bloc entre el 23 de febrer i el 2 de març, a la qual Guanyem presentarà una llista de confluència liderada per Ada Colau. La proposta comptava a més amb utilitzar el finançament i estructura d'ICV-EUiA per a la campanya electoral.

El model organitzatiu validat per totes les organitzacions recull que a l'actual Coordinadora s'incorporin tres persones de Podem, tres d'Iniciativa, tres d'Procés Constituent i un EUiA. Aquesta coordinadora no es convertirà en un òrgan electe fins després de les eleccions de maig. Guanyem té previst explicar els detalls de l'acord en una roda de premsa dimarts que ve.

La primera formació en validar la proposta arribada de guanyem ser Procés Constituent. El moviment promogut per Arcadi Oliveres i Teresa Forcades va donar el vistiplau a l'acord el 25 de gener, en una assemblea en la qual el 80,3% dels assistents va votar afirmativament. Iniciativa va validar la confluència al començament de febrer, amb el 89% de vots favorables d'entre la seva militància a Barcelona. Un dia abans, l'assemblea d'EUiA Barcelona havia aprovat l'acord amb el 94,6% de vots positius.

Etiquetas
stats