Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Puigdemont i Mas fan pinya amb Bonvehí i donen suport a que porti a la Fiscalia les gravacions

Carles Puigdemont i Artur Mas en una imatge d'arxiu

Europa Press/CatalunyaPlural.cat

Barcelona —

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del PDECat, Artur Mas, han donat suport a la decisió del coordinador organitzatiu del partit, David Bonvehí, de portar a la Fiscalia la gravació d'un dinar a Manresa amb membres del partit en el qual va dir que, si el procés sobiranista acaba malament, presentaran “un candidat autonomista” a les eleccions catalanes.

Bonvehí ha decidit acudir a la justícia perquè investigui qui està darrere de la gravació, que va publicar en exclusiva Catalunya Plural. Encara que veus del PDECat, l'antiga Convergència, han apuntat a ERC, ja que, segons la seva versió, hi havia dos regidors republicans de Manresa al dinar, el partit que lidera Oriol Junqueras ha negat la major i ha assegurat que no té “cap tipus de relació” amb la gravació.

En una roda de premsa, Bonvehí ha reiterat aquest divendres que ell i la seva formació són independentistes i que ha sentit indefensió en haver notat que es vulneraven el seu dret a la intimitat i la seva reputació, de manera que el dimarts posarà els fets en coneixement de la Fiscalia. La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha dit que els àudios “no afecten a la unitat de JxSí” però ha demanat a ERC que investigui si dos dels seus militants van gravar la conversa.

Al dinar Bonvehí va presentar tres escenaris de futur: que el procés sobiranista acabés “bé”; que estigués “enmig de la voràgine”, cosa que requeriria presentar un candidat “molt independentista”; o que, per contra, que el 'procés' acabés en “un desastre”, i en aquest cas el candidat seria “autonomista”.

Etiquetas
stats