Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

El TSJC notifica al Parlament que el Constitucional investiga la resolució pel referèndum

Imatge de la notificació

Agències

Barcelona —

El Tribunal Constitucional (TC) ha notificat aquest dimarts als membres de la Mesa del Parlament que, a petició de l'Advocacia de l'Estat, ha començat a investigar si la resolució sobre un referèndum unilateral d'independència aprovada a l'octubre pel Parlament contradiu les seves sentències.

Fins ara només la presidenta, Carme Forcadell, estava sota investigació per permetre el debat i la votació de la conclusions de la comissió del procés constituent. Després del Debat de Política General, l'advocat de l'Estat va veure en la resolució independentista aspectes d'il·legalitat, en considerar que també desenvolupava la resolució del 9 novembre 2015 anul·lada, i el TC va obrir un nou expedient d'execució que implica els membres de la Mesa que van permetre que es portés al ple.

Al marge de Forcadell, els membres que van permetre aquesta tramitació van ser el vicepresident primer de la Mesa, Lluís Corominas (JxSí); les secretàries primera i quarta, Anna Simó i Ramona Barrufet (JxSí) –votant-hi a favor– i el secretari tercer, Joan Josep Nuet (SíQueEsPot), que es va abstenir.

El document lliurat als components de la Mesa explicita que es tracta de l'expedient d'execució sobre la resolució 306 / XI de 6 d'octubre de 2016. “Els adverteixo del seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada , advertint-los de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal en què puguin incórrer en cas d'incompliment del que ordena el TC”, assenyala la notificació.

La notificació d'“advertència i requeriment” també els demana que emetin un informe en 20 dies hàbils sobre les actuacions que van donar lloc a l'acceptació a tràmit de la resolució.

“Fins a tal punt arriba l'obsessió del Govern central que pretén anul·lar les resolucions parlamentàries. Els membres de la Mesa volem deixar clar a l'Advocacia de l'Estat que seguirem fent la nostra feina, que és garantir que tots els diputats que representen la pluralitat d'aquest país puguin expressar-se ”, ha respost la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Etiquetas
stats