Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una jove denuncia que els porters d'una discoteca la “van tractar de boja” després de patir una agressió sexual

La discoteca està ubicada al centre de Barcelona

Oriol Solé Altimira

“Va ser com si m'agredissin dues vegades”. Així s'expressa una jove després de recordar l'agressió sexual que va patir fa deu dies a la discoteca Jamboree de Barcelona i la reacció dels porters del local quan va acudir a ells perquè trobessin l'agressor. La jove denuncia que els dos vigilants del local no només es van negar a localitzar el seu agressor, sinó que la van culpar a ella del que havia passat. Fins i tot la van acusar d'estar inventant-s'ho. “Estic segura que això li ha passat a moltes altres dones i que per por o per vergonya no ho han fet públic”, reflexiona la jove, que prefereix mantenir-se en l'anonimat, en conversa amb aquest diari.

Els fets van passar la matinada del dissabte 8 d'octubre. La jove agredida es trobava a la discoteca Jamboree amb un grup d'amics. Quan aquests van sortir a fumar, ella va conèixer un noi d'uns 25 anys, explica. Van començar a ballar i ella li parlava, però el jove no responia. Va ser llavors quan el noi li va començar a tocar-la sense el seu consentiment. La jove el va apartar a empentes, però l'agressor va respondre ficant-li els dits per sota de la faldilla. La jove va escopir a la cara del seu agressor i el va empènyer. El noi va fugir entre la multitud de la discoteca.

La jove va sortir immediatament fora del local per buscar els seus amics i denunciar l'agressió als dos porters que hi havia a la porta de la discoteca. “No em podia imaginar el que m'anaven a dir”, recorda. I és que els porters van començar per relativitzar l'agressió. “Si l'estaves ballant, què t'esperes?”, assegura que li van dir.

La conversa no va acabar aquí. Enfadada, la jove va recriminar la seva actitud als porters i els va instar a entrar a la discoteca per localitzar al seu agressor, ja que ni ella ni els seus amics l'havien vist sortir. “Vés al psiquiatre, que és l'únic lloc al que has d'anar”, explica que li van dir, mentre ella i els seus amics intentaven, sense èxit, tornar a entrar a la discoteca per localitzar l'agressor. “Em van tractar de boja per denunciar una agressió sexual”, reflexiona la jove.

El to de la conversa va anar elevant-se fins que, rememora la jove, els porters la van amenaçar amb denunciar-la “per mentidera” i li van prohibir tornar a entrar a la discoteca. Dos testimonis corroboren que els porters van impedir l'entrada a la víctima. Ella i els seus amics van anar a buscar una patrulla dels Mossos d'Esquadra que es trobava a la plaça Reial per denunciar els fets.

Pocs minuts després la jove entrava una altra vegada a la discoteca acompanyada de dos agents. Van intentar, sense èxit, trobar el seu agressor. La nit va continuar a la comissaria de Ciutat Vella. A la denúncia policial es recull “que els vigilants van recriminar a la declarant [la víctima] que si balla amb un noi què pot esperar”.

Amb tot, la jove també lamenta el tracte que va rebre per part d'alguns agents dels Mossos d'Esquadra. “Les coses anaven bé amb la primera agent que em va atendre en privat. Em va tranquil·litzar i em va dir que tindria en compte les dues coses: l'agressió i l'actitud dels porters”, explica. “Però després va venir una altra agent que començava el seu torn i el primer que em va preguntar era si havia begut i si estava borratxa”, lamenta.

“Li vaig contestar que no anava borratxa i que me'n recordava de tot, però ella seguia insistint”, afegeix. Aquesta segona agent, al contrari que la primera, li va dir que no podia denunciar els porters perquè seria “la seva paraula contra la teva”, recorda la jove.

Però la cosa no va acabar aquí. La víctima explica que, després ensenyar-li unes fotos de l'arxiu policial en què no va identificar el seu agressor, un altre agent va entrar a la sala i li va preguntar si la “noia tan borratxa” de la recepció de la comissaria era amiga seva. “Si tu anaves tan borratxa com la teva amiga potser no has entès el que et deien els porters”, assegura que li va dir el mosso. “Al final em vaig sentir més acompanyada per les meves amigues que per la policia”, assevera la jove, que està estudiant la possibilitat de denunciar els dos porters. Des de la sala, per la seva banda, asseguren que no tenen constància dels fets i que els sembla “molt estrany”.

De moment, l'agressor no ha estat localitzat. “Que hi hagi homes que et vegin com un objecte i t'agredeixin només per portar faldilla és fastigós. Però és lamentable que qui se suposa que ha d'actuar contra això, que per això pagues la teva entrada de la discoteca, no faci res”, conclou la víctima.

Etiquetas
stats