Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Mas vol refundar Convergència per fer front “a l’unionisme espanyol i a l’esquerra doctrinària”

Artur Mas, amb Carles Puigdemont i Josep Rull, en una reunió de l'executiva de Convergència

elDiario.es Catalunya

Quan va donar pas a Carles Puigdemont al capdavant de la presidència de la Generalitat, Artur Mas va anunciar que la seva principal ocupació seria la refundació del seu partit. Aquest dissabte, al consell nacional de Convergència, ha posat fil a l'agulla. Mas ha defensat un “moment fundacional” per al seu partit com el que confia que visqui Catalunya, amb l'objectiu d'articular majories àmplies i representar “el centre ampli que hi ha en aquest país”.

El president del partit ha establert dues prioritats per la nova Convergència. La primera, treballar perquè el sobiranisme pugui superar el 50% a les urnes. L'Estat propi, diu “només arribarà si aconseguim un 50% a les urnes, però això no ens paralitza, perquè tenim majoria al Parlament”, apunta. La segona és marcar l'agenda en el procés constituent català, i que la visió de Convergència sigui “prioritària” en la redacció d'una carta magna. “No hem de deixar el camp de les idees ni a l'unionisme espanyol, de dretes o d'esquerres, ni a l'esquerra doctrinària i populista catalana, que no compartim el model que vol fer per aquest país”, ha dit el convergent.

El president de Convergència assegura que actualment a Catalunya només hi ha dos projectes polítics. Per una banda, l'unionisme espanyol que vol, diu, “una Catalunya residualista, que treballi i produeixi, però que faci folklore i no cultura, que parli dialecte i no llengua”. Per l'altra, assegura que el projecte sobiranista és “l'únic que està articulat per combatre aquest altre”.

Per la refundació del partit, que s'abordarà a fons a la primavera, Mas ha demanat la implicació de la seva militància i també d'altres agents socials i polítics. “Difícilment es pot aspirar a un centre ampli de país si no deixes que altre gent que no és estrictament de la teva organització puguin col·laborar en el disseny del futur”, afirma.

Etiquetas
stats