Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un testimoni ocult assegura conèixer l'agressor del 4F: “Em va dir que ell havia tirat el test”

Imatge del testimoni que a Ciutat Morta assegura que coneix a qui va llançar el test

elDiario.es Catalunya

Els directors de 'Ciutat Morta' han difós a través de TV3 un testimoni que afirma que un conegut li va confessar haver estat l'autor del llançament d'un test que hauria deixat tetraplègic un agent de la Guàrdia Urbana la nit del 4 de febrer de 2006. “Em va explicar que ell estava al teulat de la casa i que havia sigut ell qui va llançar el test”, declara aquest testimoni amb identitat oculta. Els directors han declarat que el van deixar fora del muntatge final del documental pel seu escàs valor periodístic -atès el total anonimat- i perquè “desviava”, segons el director Xavier Artigas, el focus de la denuncia sobre les irregularitats del procés judicial.

Segons el testimoni, va ser l'any 2007 quan es va trobar pel carrer amb un amic amb qui es coneixien d'haver treballat junts dos estius. “Un dia me'l vaig trobar pel carrer i vam estar prenent alguna cosa en un bar. De sobte em va explicar que havia sigut ell qui va llançar el test”, declara. Aquest testimoni hauria mantingut la revelació en secret fins que va assabentar-se de la mort de Patricia Heras. Llavors va enviar una carta a la defensa dels condemnats.

El testimoni explica que van estar parlant mitja hora, que va comentar-li que algú estava pagant a costa del seu silenci, però que ell li va respondre que “no en volia patir les conseqüències”. En cas que aquest fos l'agressor i no els condemnats, la seva aparició seria un primer pas perquè la fiscalia es plantegi demanar la reobertura del cas.

En el mateix programa ha participat el llavors regidor del districte de Ciutat Vella i ara senador Carles Martí (PSC), que ha confirmat que va ser ell qui va informar en primera instància l'alcalde Joan Clos que havia estat un test el que havia impactat contra l'agent de la Guàrdia Urbana ferit de gravetat. Martí ha assegurat que va ser un error provocat per la confusió immediatament posterior als fets, i que al cap de poc va quedar clar en l'atestat que havia estat una pedrada, cosa que encaixava amb la situació dels detinguts al carrer.

Martí ha relatat que va ser durant un acte amb presència de periodistes quan l'alcalde li va demanar que busquessin precisions dels successos en el desallotjament de Sant Pere Més Baix. “Li ho vam demanem al servei de gabinet, i ens van traslladar que havia estat ferit per un test. L'hi vam traslladar a l'alcalde i així ho va afirmar. Però hores més tard ens van dir que havia estat un cop de pedra”, ha expressat Martí, justificant l'error per la “confusió del moment”.

En aquest sentit, diversos responsables de la Guàrdia Urbana de Barcelona han negat aquests dies que hagi existit cap informe que apunti a la hipòtesi del test.

Etiquetas
stats