Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Echávarri, esperant que Belmonte siga expulsada per a traure-li competències

Nerea Belmonte, primera per l’esquerra, asseguda al costat de Miguel Ángel Pavón.

Rubén Peñalba

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, està esperant que el grup municipal de Guanyar Alacant expulse la regidora Nerea Belmonte per iniciar el procediment per a traure-li les competències d’Acció Social i Habitatge. Segons han confirmat a eldiario.es/cv fonts de l’alcaldia, Guanyar encara no ha expulsat Belmonte i, per tant, no es pot iniciar el procés per a retirar-li les competències.

Tot això, després que aquest dimarts haja expirat el termini que la coalició Guanyar i el seu propi partit Podem li va concedir perquè dimitira després que la Comissió de Garanties de la coalició determinara que va incomplir quatre articles del codi ètic amb què va concórrer a les eleccions després de concedir uns quants contractes menors a dos companys de Podem.

De fet, aquest mateix dimarts, Belmonte ha fet públic un comunicat, a través del seu perfil de Facebook, en què ha confirmat que no deixa la seua acta perquè implicaria “admetre” que ha comés una “il·legalitat” o “irregularitat” al capdavant d’Acció Social i Habitatge.

Belmonte defensa que s’ha comportat “amb honestedat i pensant en el bé comú”, per això ha advertit que no permetrà “que s’embrute el meu nom culpant-me de faltes que no he comés”. Així, adverteix que defensarà el seu honor “pels canals establits per a fer-ho” i que, una vegada quede “tot aclarit en un procés de garantia i transparència”, la seua intenció és “continuar representant les persones que van confiar en mi per a aquesta responsabilitat”.

“No renunciaré a l’acta, ja que, si ho fera, perquè és irreversible, no seria possible aquesta restitució. Si per aquesta decisió personal se m’aparta del grup municipal o se’m trauen les competències espere que, en la mesura que siga exonerada, també se’m restituïsca”.

“Fins llavors, continuaré actuant d’acord amb el programa electoral amb què em vaig presentar a les eleccions i amb el programa pactat pel tripartit de manera lleial i constructiva”.

Més proveïdors

“El nombre de proveïdors que presenten ofertes ha augmentat i els serveis que la regidoria subministra no s’han vist afectats per disminucions ni pel que fa a quantitat ni a qualitat”, apunta Belmonte que, segons afig, ha estalviat “en el mig any que vam governar el 2015” fins un 24 per cent del pressupost (154.800 euros).

Nerea Belmonte hi va arribar per “complir el programa pactat” amb “mesures” per a “augmentar la competència” en els contractes menors; “eliminar i disminuir les despeses supèrflues”; racionalitzar l’ús de recursos propis, i municipalitzar les faenes que “per criteris de continuïtat” es consideraren convenients.

Etiquetas
stats