Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'agència valenciana antifrau crea fitxers de dades per a protegir ja més d'una desena de denúncies

Joan Llinares

Adolf Beltran

L'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana ha creat, mitjançant una resolució del seu director, Joan Llinares, publicada aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, sengles fitxers de dades relatives a les denúncies que investiga i als denunciants de possibles casos.

La resolució consigna la creació de 11 fitxers “per a garantir la seguretat de les dades de caràcter personal” mitjançant la determinació de les unitats internes que se'n fan responsables i el suport dels serveis tècnics de l'Agència Antifrau, que “adoptaran les mesures necessàries d'índole tècnica i organitzativa”.

La mesura, que és conseqüència de l'obligació legal de publicar la creació d'aqueixos fitxers i persegueix assegurar la confidencialitat dels assumptes sobre els quals s'investigue, protegint les dades amb paràmetres de màxim rigor, obeeix a la necessitat de donar aqueix tractament a les denúncies que ja van entrant en l'agència.

Malgrat que encara està en el procés de posada en marxa, l'Agència Antifrau valenciana ha rebut més d'una desena de denúncies de possibles casos de corrupció.

El director de l'agència, Joan Llinares, ha creat fins a 11 fitxers de dades, entre ells alguns relatius al funcionament de l'organisme, com els de personal, videovigilància, control de visites, gestió econòmica, activitats divulgatives o expedients administratius. Dos d'ells són especialment importants: el fitxer d'“expedients d'investigació i anàlisi” i el de “persones denunciants”.

El fitxer dels expedients d'investigació i anàlisi, que serà responsabilitat de la direcció d'Anàlisi i Investigació, es refereix a les investigacions de l'agència “com a conseqüència d'actuacions d'ofici o de denúncies”. Les cessions o comunicacions de dades que es preveuen són de la Hisenda pública i l'administració tributària, la Sindicatura de Comptes, el Tribunal de Comptes, els òrgans judicials, el ministeri fiscal i les forces i cossos de seguretat, així com les Corts Valencianes i altres administracions públiques.

El fitxer de persones denunciants preveu “garantir l'estatut de la persona denunciant previst en la llei de creació de l'Agència per a aquelles persones que renuncien a la possibilitat de proporcionar informació de manera anònima”. Les úniques comunicacions o cessions de dades que es preveuen són a òrgans judicials i la responsabilitat del tractament també recau en la direcció d'Anàlisi i Investigació.

Etiquetas
stats