Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Mariano Rajoy: “Ja podem fer coses que no podíem quan estàvem en la indigència”

Mariano Rajoy i Isabel Bonig en el congrés del PPCV.

Adolf Beltran

“És el millor projecte que hi ha hagut en segles. Parlem bé d’Europa”, ha proposat aquest diumenge a València el president del Govern i líder del PP, Mariano Rajoy. Que ha afegit: “I, de passada, parlem bé d’Espanya”.

Rajoy, que ha clausurat el XIV congrés del PP de la Comunitat Valenciana, ha defensat la seua política davant de la crisi. “Calgué fer reformes i la gent va aguantar bé”, ha dit en un moment de la seua intervenció, en què ha desgranat dades com la caiguda del 10% del PIB, la pèrdua de 3,4 milions de llocs de treball o de 70.000 milions de recaptació de les administracions públiques i ha defensat que des del 2014 tot això va superant-se.

“No cal fer marxa enrere a les reformes”, hi ha defensat Rajoy, que ha apel·lat a l’estabilitat i ha afegit davant del que ha denominat “el repte dels pressupostos” que la responsabilitat, en un escenari que obliga a buscar pactes, “és del que governa i del que no ho fa”. “Ja podem fer coses que no podíem quan estàvem, i perdonen l’expressió, en la indigència”, ha conclòs Rajoy en to optimista.

Després de referir-se al Brexit i al Regne Unit, amb el qual ha desitjat mantenir una bona relació, ha elogiat l’europeu com “el millor projecte que s’ha fet en segles”. I ha convidat a “parlar bé d’Europa”. “Deixem que parlen malament els Le Pen, Grillo, Farage i aqueixos altres que no esmente perquè no diguen que els esmente”, ha carregat Rajoy.

“Hi ha molta gent encabotada a posar èmfasi en el que no va bé”, s’ha queixat Rajoy, i ha apostat també per “parlar bé d’Espanya” i carregar “contra els adams que proliferen pertot arreu i que s’han encabotat a posar en qüestió la Constitució”. Segons Rajoy, plantejar una reforma de la Constitució que introduïsca mecanismes per a poder trencar-la només s’ha donat en la Unió Soviètica, Iugoslàvia i Etiòpia.

El discurs de Rajoy, que s’ha iniciat com el d’Isabel Bonig, reelegida líder del PP valencià, amb un homenatge a la difunta Rita Barberá, ha ignorat completament qualsevol referència als casos de corrupció que afecten el partit. “Heu viscut moments molt difícils, però els heu superat”, ha dit a Bonig, que també ha al·ludit al fet que el partit “ha sabut reconéixer i corregir els errors”.

“Tornar a guanyar i tornar a governar” a la Comunitat Valenciana, on hui està en el poder l’esquerra, ha estat el missatge coincident de Rajoy i Bonig. Aquesta última ha criticat singularment la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, i la seua formació, Compromís, i ha sol·licitat a Rajoy que atenga les demandes de la Comunitat Valenciana en “finançament, aigua i inversions”. “Només et demane una cosa, justícia amb aquesta terra”, ha proclamat Bonig.

A pesar de les al·lusions al fet que el PP ha governat més de 20 anys a la Comunitat Valenciana i que encara ha estat la força més votada en les últimes convocatòries electorals, encara que haja perdut el poder, no hi ha hagut més referències a dirigents anteriors que a Barberá. Ni Eduardo Zaplana ni Francisco Camps ni Alberto Fabra han eixit a col·lació. Encara menys Carlos Fabra, Alfonso Rus i tants altres.

 

 

Etiquetas
stats