Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El Bloc ix del seu congrés “més fort” i amb “la millor executiva que mai”

Vicent Marzà, Rafa Carbonell, Àgueda Micó, Enric Morera i Joan Baldoví escenifiquen l’acord per a la direcció del Bloc

EFE

València —

El Bloc Nacionalista Valencià (Bloc) ha tancat aquest diumenge el seté congrés convençut que ha aconseguit un partit “més fort”, que té “amb la millor executiva que mai”, i amb la il·lusió d’aconseguir que Compromís siga en les eleccions generals del 26 de juny “la primera força” de la Comunitat.

L’executiva consensuada que encapçalen Àgueda Micó i Rafael Carbonell al capdavant del secretariat general —la primera com a coordinadora i el segon com a portaveu—, ha quedat proclamada amb un suport del 87 per cent, ja que ha obtingut 898 vots a favor, 134 en blanc i 41 nuls.

La coordinadora del Bloc, Àgueda Micó, ha alertat “els poderosos, els centralistes i els corruptes”, que esperaven que els nacionalistes valencians isqueren del seu congrés “barallats” i “dividits”, que el Bloc ix “més fort que mai, més unit que mai i decidit a construir un País Valencià digne i just”.

Micó ha assegurat que es tanca un conclave “històric”, en què ha agraït el “somriure” i la “paciència” que ha fet possible l’acord entre les dues opcions inicials, i ha asseverat que el Bloc està “més ben preparat que mai per a encarar el futur amb totes les garanties”, amb un equip “plural, amb molt de potencial” i amb idees.

Impuls “històric” al Bloc

“Estem preparats per a donar un impuls històric al Bloc”, ha afirmat la coordinadora, que ha assegurat que no és cert que el partit estiguera fent la travessia del desert quan es quedava a la porta d’entrar a les Corts, sinó que estava treballant-ho, i ara és el moment d’arreplegar els fruits i continuar.

Micó s’ha compromés a dirigir el partit comptant amb tots, a “donar la cara sempre”; ha tingut paraules d’agraïment per als membres de Compromís, i ha conclòs afirmant: “els nacionalistes d’aquest país ho volem tot, i ho volem ja. Visca el País Valencià lliure i sobirà”.

El portaveu del partit, Rafael Carbonell, ha afirmat que aquest és el congrés “més important”, no sols del partit, sinó del nacionalisme polític valencià, i ha defensat que el projecte del Bloc ha estat “clau” per a mantenir encesa la flama del valencianisme i del sobiranisme polític.

Carbonell ha reivindicat que el Bloc és un partit obert, fort, permeable a la ciutadania, sòlid en la defensa de la seua identitat i del país; ha destacat que “sense el Bloc no s’entendria Compromís”, i ha asseverat: “hui el País Valencià serà país, o no serà”.

Consens “responsable”

El ja exsecretari general del Bloc i actual president del partit, Enric Morera, ha aplaudit el consens “responsable” aconseguit en el congrés, que ha permés tenir “la millor executiva que mai ha tingut” el partit, i s’ha mostrat convingut que el 26 de juny Compromís serà la primera força a la Comunitat.

El ja expresident del Bloc, Josep Maria Pañella, ha manifestat que hui ix “un Bloc molt fort, perquè Compromís siga més fort”, i el diputat nacional Joan Baldoví ha assegurat: “d’ací no se’n va ningú que haja perdut; hui hem guanyat tots”.

Suport de Mónica Oltra

Com a convidats, hi han assistit la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la qual, en arribar al plenari, ha saludat efusivament Micó i Carbonell i ha rebut l’aplaudiment dels assistents, i que en el seu discurs ha assegurat que “aquesta vegada” hi haurà un Govern “a la valenciana a Madrid”, per la qual cosa ha demanat anar “per totes”.

Oltra ha felicitat el Bloc per l’acord per a l’executiva, que l’ha feta tenir “el cor en un puny”, però que farà “més fort el Bloc i, per tant, més fort Compromís”, i ha recordat els seus temps com a “parella de fet” d’Enric Morera, com quan el 2011, “contra vent i enquestes”, Compromís es va convertir “per sorpresa” en tercera força.

El congrés, que s’ha celebrat a Fira València, ha aprovat també diverses propostes, que donen suport la política educativa del conseller Vicent Marzà i la d’horaris comercials del conseller Rafael Climent, la desaparició de les Diputacions o la reversió de les concessions sanitàries.

Etiquetas
stats