Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Jorge Rodríguez (PSPV) a Cristóbal Montoro: “No anem a permetre que es riguen dels valencians”

Els membres de l'executiva del PSPV han guardat un minut de silenci al començament de la reunió en memòria de les víctimes dels atemptats de Catalunya

EFE

València —

El portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, ha assegurat que l'única cosa que saben fer els socialistes valencians és “treballar, defensar per sobre de tot els interessos dels valencians i millorar a poc a poc una comunitat que ha sigut castigada durant 20 anys pels governs del PP”.

Rodríguez ha respost així, després de la comissió executiva del PSPV, al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, qui ahir va dir que el nou finançament autonòmic i local s'aconsegueix amb un acord entre Administracions, i no a força de fer “reclamacions públiques tot el dia” ni “a força de plorar”.

“Des del PSPV no anem a permetre ni que ens fanfarronegen ni que riguen dels valencians”, ha advertit Rodríguez.

Ha dit que el que ha de fer Montoro és posar “en marxa de forma immediata una reunió de treball per a abordar el que és un dels temes més problemàtics que tenim en aquesta Comunitat com és el finançament”.

Rodríguez també ha instat a Rajoy al fet que “en lloc de visitar-nos i veure els problemes que el seu govern està provocant a la Comunitat per la finestreta”, el que ha de fer és “afrontar els problemes reals dels valencians perquè és evident que hi ha un problema d'infrafinançament en el qual tothom coincideix, però del que ara el PP vol desentendre's”.

“Si no som capaços d'afrontar en aquesta legislatura el problema del model de finançament la Comunitat va a perdre reptes de futur per no tindre recursos suficients per a adaptar-nos a la realitat actual”, ha afirmat Rodríguez.

Campanya per pobles i ciutats

En aquest sentit, ha anunciat que el PSPV iniciarà una campanya per tots els pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana per a informar els ciutadans de “els greus problemes que està ocasionant l'infrainversió i l'infrafinançament” al que el Govern del PP sotmet a aquesta autonomia.

Aquesta ha sigut una de les primeres mesures en la primera reunió de l'executiva sorgida després del tretzé Congrés dels socialistes valencians, en la qual també s'ha ratificat a Manolo Mata com a portaveu en les Corts, i s'ha designat a Alfred Boix com a portaveu adjunt en substitució de José Muñoz.

El portaveu del PSPV i president de la Diputació de València ha destacat la necessitat “fer veure que termes que semblen tan llunyans i distants com és el finançament autonòmic o les inversions tenen repercussió directa sobre els nostres fills i filles i sobre els nostres majors”.

“Afecten directament a la dependència, a l'educació, a la sanitat i a tots els serveis bàsics que garanteixen l'existència de l'Estat del Benestar”, ha incidit Jorge Rodríguez, qui ha anunciat l'adhesió del PSPV “a totes les iniciatives polítiques que s'engeguen per a exigir el canvi del model de finançament”.

Durant la reunió de la comissió executiva nacional, s'ha nomenat també a Ana Barceló com a portaveu adjunta segona de les Corts i Rosa Peris com a portaveu adjunta tercera.

A més, també s'ha ratificat als portaveus de les tres diputacions “pel bon treball realitzat durant aquests dos anys”, així com al president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, l'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro.

Inici de curs dels socialistes europeus

Rodríguez també ha aprofitat la reunió de l'executiva socialista per a anunciar que el pròxim dia 15, València serà el lloc escollit pels localistes europeus per a procedir al seu inici de curs.

Així, se celebrarà per primera vegada en aquesta ciutat una reunió del grup socialista en el Parlament Europeu, així com una reunió dels socialistes del Comitè de les Regions a més de la jornada “Europe Together” per a acostar les institucions europees als ciutadans.

stats