Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Missatge de Cristóbal Montoro al Consell sobre el finançament: “No s'aconsegueix a força de plorar”

Els ministres de Sanitat, Dolors Montserrat, i Hisenda, Cristóbal Montoro

Europa Press

València —

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha reafirmat l'aposta del Govern per a traure endavant la reforma del finançament autonòmic i que es faça “quan més aviat millor” perquè “el primer que té pressa” és el propi Executiu, encara que ha indicat que és necessari un acord, que “no s'aconsegueix a força de fer declaracions públiques tot el dia o a força de plorar”.

En la Interparlamentària que el PP celebra a Alboraia, ha dit que precisament plorar és “el que fan alguns polítics en aquesta terra, que no fan una altra cosa que plorar, que no tenen un altre discurs”. “Jo sempre els pregunte: El dia que se us lleve el motiu pel qual plorar què aneu a fer?”, ha qüestionat.

Segons ha dit, el que cal fer és, de manera constructiva, “posar totes les cartes damunt la taula, concretar propostes, identificar-les en la realitat diferent de les nostres comunitats i a partir d'ací promoure un nou sistema de finançament”. “Anem a fer-ho, és una prioritat de tots, entenem i valorem que és una prioritat de la Comunitat Valenciana, anem a estar en aqueixa tasca d'ací a final d'any”, ha agregat el ministre.

A més, ha recordat que el Govern està en minoria i aqueixa reforma ha de fer-la amb altres formacions, amb els governs autonòmics, especialment amb el PSOE, que governa en set comunitats, perquè les propostes “no poden nàixer solament del Govern”.

Ocupació i estabilitat

Montoro ha centrat el seu discurs en l'ocupació i l'estabilitat pressupostària i ha dit sobre aquest tema que en 2020 Espanya tindrà el mateix nombre de persones ocupades que abans de la crisi i els comptes “equilibrats i sanejats” amb l'estabilitat pressupostària. Llavors, ha dit, el debat sobre qui ha fet més esforç en aqueixa tasca fins a arribar al dèficit zero “s'anul·larà i entendrem que Espanya és un Estat d'administracions compostes”.

També s'ha mostrat convençut que “tindrem Pressupostos de 2018” i aquests “van a ser socials, impulsors de la creació d'ocupació i van a assentar la formulació de noves baixades d'impostos”.

Etiquetas
stats