Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP valencià continua la remuntada després de tres comicis abocat a l’abisme

Evolució del percentatge de vot de les eleccions a la Comunitat Valenciana des del 1991

Toni Cuquerella

El PP valencià ha deixat arrere tots els auguris que apuntaven que la coalició A la Valenciana superaria els populars en les eleccions generals, fet que hauria comportat les primeres eleccions en què el PP no hauria vençut en 25 anys.

El PP es va abocar a l’abisme en les eleccions europees del 2014 i hi va romandre el 2015 en les eleccions municipals i autonòmiques en què les forces progressistes els van desallotjar de la gran majoria de les institucions. Però aquesta tendència es va frenar en les eleccions generals del 20 de desembre i l’amenaça de la triple entesa (Compromís+Podem+EU) ha estat un miratge que finalment ha acabat en un repunt de més de 4 punts en les eleccions d’aquest diumenge.

A més, el PP recupera la diferència de més de 10 punts sobre el perseguidor més immediat, en aquest cas la coalició A la Valenciana (35,49% contra 25,37%), diferència que es va perdre en les eleccions europees, les municipals i les autonòmiques, i que es mantenia des dels comicis del 1999, amb les excepcions de les locals del 2003 i les generals i les europees del 2004.

El PP continua sumant amb aquests comicis els pitjors resultats (juntament amb els del 2014 i tots els del 2015) des del 1991 a la Comunitat Valenciana, molt lluny encara del 52,57% de les eleccions autonòmiques del 2007, però la tendència els torna a marcar a l’alça, mentre la resta dels competidors no aconsegueixen sumar més i es mantenen estancats.

Etiquetas
stats