Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Podem amenaça al Consell després d'acusar a PSPV i Compromís de “incomplir” l'Acord del Botànic

El síndic de Podem en Les Corts, Antonio Montiel

EFE

València —

El portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha acusat aquest dimecres al PSPV i a Compromís d`“incomplir” i “contradir l'esperit” del pacte del Govern del Botànic amb el procés de renovació del Consell Jurídic Consultiu (CJC), per la qual cosa ha alertat que des d'ara obraran “en conseqüència”.

Montiel s'ha pronunciat així en els passadissos de les Corts sobre la petició del PSPV de retirar del ple de la votació de tres membres del CJC i sobre la decisió “unilateral” del Consell de nomenar el passat mes d'octubre als tres membres que correspon designar a l'Executiu valencià.

“Crec que han jugat de manera deslleial”, ha asseverat el portaveu de Podem, qui ha avançat que a partir d'ara l'actitud d'aquest grup serà “molt més bel·ligerant en l'exigència del compliment dels pactes”.

El dirigent de Podem ha dit que la situació “és molt greu”, i ha manifestat que “no pot ser que el PSPV i Compromís prenguen un acord unilateral de renovar el CJC i després diguen als altres que han d'arribar a acords en seu parlamentària”.

Retirada del punt de l'ordre del dia

El ple de les Corts Valencianes ha acordat retirar de l'ordre del dia del ple d'aquest dimecres la votació de tres membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC), que estava prevista com a segon punt, després de la sessió de control al president de la Generalitat.

A l'inici de la sessió plenària, el president de la cambra, Enric Morera, ha sotmès a votació la petició que es retirara aquest punt, ja que, segons un escrit que va registrar el passat dimarts el PSPV, la proposta no compleix el reglament de les Corts, que fixa la paritat en la composició dels òrgans estatutaris i els tres candidats són homes.

Etiquetas
stats