Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rajoy, sobre la implicació de Barberá en Imelsa: “No està acusada de res”

Alfonso Rus, Rita Barberá, Mariano Rajoy i Francisco Camps

Luz Sanchis / Miguel Giménez

Madrid / València —

Mariano Rajoy ha negat que la corrupció tan greu que corroeix el seu partit siga cap problema perquè ell puga repetir com a president del Govern. Durant una entrevista d’una hora de durada en Telecinco, el cap de l’executiu en funcions ha assegurat que l’últim cas conegut, el de la macrooperació de dimarts a València, “no té per què dificultar” els seus intents de convéncer Ciutadans. Com en els episodis anteriors, ha dit que és una prova que la justícia funciona i ha recordat que els detinguts han estat suspesos de militància. Quant a Rita Barberá i Gerardo Camps, “estan absolutament nets”.

La implicació de Barberá en el cas Imelsa a què apunta la investigació de l’operació Taula no està clara per a Rajoy, perquè “no està acusada de res” en la trama de comissions per mitjà de contractes públics unflats per la qual hi ha hagut 24 detencions. Com ha recordat, ni ella ni Camps han estat detinguts ni se’ls ha cridat per declarar“. Si finalment algun dels dos fóra citat per un jutge com a investigat, ha estat clar: ”Els passaria el mateix que a mi o a qualsevol altre afiliat del PP, serien apartats“.

Barberá “no és la jefa”

jefaL’expresident de la Generalitat Valenciana i senador del PP, Alberto Fabra, ha dit que sent “molta vergonya” i que té “la mirada baixa” per aquesta altra operació anticorrupció. Així mateix, està convençut que “al final es comprovarà” que l’exalcaldessa de València Rita Barberá “no és la jefa, ni de bon tros”.

En una entrevista a Onda Cero, Fabra ha demanat al PP “contundència i determinació” amb les persones que “han volgut utilitzar les sigles i el partit per a poder beneficiar-se a si mateixos” i, de la mateixa manera, considera que cal tenir “humilitat i saber demanar perdó”.

D’altra banda, la líder popular actual, Isabel Bonig, reconeixia la nit de dimarts –la dirigent del PPCV parlava al cap de 12 hores d’eixir a la llum la notícia– que no havia estat un bon dia, marcat per una mescla de “ràbia i impotència” per casos que, ha assegurat, els “sufoquen i avergonyeixen”.

Pel que fa a l’edil valencià Alfonso Novo, un dels imputats en la causa, ha explicat que se li ha obert expedient i que, si es manté la imputació, se li demanarà el càrrec de president local i de portaveu municipal.

Etiquetas
stats