Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig: “No volem fer ni anticatalanisme ni antimadrilenyisme, volem un país just”

Ximo Puig ha lamentat el greuge comparatiu amb altres comunitats i ciutats

Toni Cuquerella

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha tornat a criticar la partida d'inversions que rebrà la Comunitat Valenciana segons la previsió dels Pressupostos Generals de l'Estat, apuntant especialment al greuge comparatiu amb altres comunitats autònomes i ciutats.

“A mi que m'expliquen per què el metro de Barcelona, de Madrid, de Sevilla... pot tenir una subvenció i el de València no. Per què el Palau de l'Òpera d'ací no té cap tipus de suport, quan si en tenen el Liceu o el Teatre Real, que em sembla bé que en tinguen. Que no estem ací dient que volem més que els altres, volem igual que els altres”. Aquests són els exemples que ha apuntat Puig en l'entrevista concedida a Onda Cero, assenyalant les ajudes que no es reben a València i altres anàlogues sí en altres comunitats.

En aquesta situació, preguntat pel “victimisme” de la Generalitat de Catalunya, Ximo Puig, ha afirmat que “el que no pot ser és que el senyor Rajoy vaja a Catalunya i diga '4.000 milions', i vinga a València i diga 'zero'... de tota manera ha dit açò i després no ha fet res”. “Nosaltres no volem fer anti res , ni anticatalanisme, ni antimadrilenyisme, ni res. El que volem és que aquest siga un país just”, ha sentenciat Puig.

D'altra banda també ha criticat, sense referir-se directament, als tipus impositius de Madrid, afirmant que “no pot ser que hi haja dúmping fiscal a Espanya, és que ha d'haver-hi una harmonització bàsica, perquè una altra cosa genera 'deseconomies'”, assenyalant que la Comunitat Valenciana té una renda per càpita o pensions més baixes que la resta.

Sobre les xifres generals dels PGE el President ha assenyalat que “dels últims cinc anys aquest és el pitjor”. Així destacava que en inversió per habitant la Comunitat Valenciana està a la cua, i que en inversions no és que no s'arribe a la mitjana del 11% que li correspondria per població, sinó que “en execució ha sigut del 5%, la meitat”.

Etiquetas
stats