Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El sector crític demana ajornar el congrés del Bloc al juliol

Jordi Juan, Emili Altur, Jordi Sebastià, Rafa Climent, Consol Castillo, Rafa Carbonell i Teresa García

Miguel Giménez

València —

Des de la candidatura dels crítics a la direcció del Bloc (Fent Bloc-Millorem Compromís), que encapçala Rafa Carbonell, s’ha sol·licitat l’ajornament del congrés del partit valencianista –referent principal de Compromís–, que està previst que se celebre els pròxims dies 21 i 22 de maig. El sector oficialista que representa Àgueda Micó aposta per mantenir la cita tal com està prevista.

“Pensem que és el més oportú per a la imatge de Compromís”, expliquen des de la candidatura, alhora que recorden que no hi haurà cap partit a Espanya que protagonitze un congrés en clau interna i “no treballe pels interessos de la ciutadania” en ple procés l’electoral.

Primàries

De la mateixa manera, exigeixen la celebració de primàries per a elegir els candidats del Bloc a les eleccions del 26 de juny. Així doncs, adverteixen que el fet de no celebrar primàries implica una “vulneració flagrant” dels estatuts del partit nacionalista, i a més “un menyspreu a la militància de base i a la democràcia”. Per això, expliquen que el resultat d’aquestes consultes ha de ser vinculant, “qualsevol altra possibilitat la considerem una falta de respecte”.

Equip negociador

D’altra banda, Fent Bloc desmenteix que ningú de la direcció del partit haja preguntat a Carbonell, “per cap mitjà”, per la seua disposició a formar part de cap equip negociador: “Rafa Carbonell ha estat inclòs en un equip negociador sense el seu consentiment i, fins i tot, sense el seu coneixement”. Per això, la vesprada del dimarts, 3 de maig, van requerir, “sense cap resposta”, una rectificació d’aquesta qüestió.

Des de la candidatura de Carbonell esperen que no es torne a utilitzar el seu nom, “entenem que en política no s’hi val tot”.

Etiquetas
stats