Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

13 trasplantaments en 48 hores mobilitzen a més de 250 professionals sanitaris valencians

L'equip de trasplantament hepàtic de l'Hospital la Fe de València

EFE

València —

L'hospital universitari i politècnic La Fe de València ha realitzat un total de tretze trasplantaments d'òrgans en 48 hores, un increment de la seua activitat habitual que va mobilitzar a més de 250 treballadors, tant d'aquest hospital com d'altres centres sanitaris de la Comunitat Valenciana.

En concret, s'han realitzat cinc trasplantaments hepàtics, dos trasplantaments cardíacs, dos trasplantaments bipulmonars i quatre trasplantaments renals des de les 18 hores del dissabte 11 de març fins a la mateixa hora del dilluns 13 de març, ha informat la Generalitat en un comunicat.

A més, es va enviar un renyó a un centre sanitari de Madrid per a trasplantar a un pacient hiperinmunitzat que va resultar compatible sobre la base dels programes d'intercanvi d'òrgans per a aquest tipus de pacients.

Aquest incrementat de l'activitat va mobilitzar a més de 200 persones dels equips de trasplantaments de l'hospital La Fe i 50 d'altres centres sanitaris de la Comunitat Valenciana, ja que per a realitzar aquests trasplantaments es van dur a terme cinc extraccions multiorgàniques fóra de l'hospital.

Així, es van realitzar tres extraccions en l'Hospital General de Castelló, un en l'Hospital La Plana de Vila-real i un altre en l'Hospital Clínic de València, encara que en total es van fer 18 actes d'extracció.

Des de la Generalitat han destacat que tots aquests trasplantaments han sigut possibles gràcies a la generositat de les famílies donants, que en un moment difícil opten per donar els òrgans d'un ser estimat.

Hospital amb més trasplantaments en 2016

L'hospital La Fe es va convertir en 2016 en el centre sanitari que més trasplantaments va realitzar a Espanya, amb un total de 281, i és líder nacional en trasplantaments hepàtics i cardíacs, amb 96 i 29, respectivament, encara que també ha realitzat 99 trasplantaments renals i vuit pancreàtics.

El conjunt d'hospitals de la Comunitat Valenciana van realitzar 491 trasplantaments en 2016, la qual cosa suposa una mitjana de quatre trasplantaments cada tres dies i demostra una capacitat d'innovació i de millora contínua, segons les mateixes fonts.

Pel que fa a l'any anterior, es van incrementar els trasplantaments pulmonars, cardíacs i pancreàtics i descendeixen lleument els renals i hepàtics, mentre que la taxa de trasplantament per milió de població se situa prop de la taxa estatal, que per segon any consecutiu supera els 100 trasplantaments per milió.

En total, s'han realitzat 270 trasplantaments renals (-3,91 %), 135 hepàtics (-5,59 %), 49 pulmonars (+40 %), 29 cardíacs (+7,40 %) i 8 pancreàtics (+60 %), juntament amb 345 de còrnia (25 més que en 2015).

La resta de l'activitat es reparteix entre els altres centres trasplantadors de la Comunitat: l'Hospital General d'Alacant, amb 116 trasplantaments (77 renals i 39 hepàtics), el Doctor Peset, amb 62 trasplantaments renals, i l'hospital General Universitari d'Elx, amb 32 trasplantaments renals.

Pel que fa a la donació d'òrgans, l'any passat la Comunitat Valenciana va registrar 191 donants d'òrgans i va aconseguir la taxa de 38,5 donants per milió de població, dels quals 29 van ser a Castelló, 67 a València i 95 a Alacant.

Etiquetas
stats