La portada de mañana
Acceder
Las cinco alternativas de España para cumplir su objetivo de vacunación
Los contagios se duplican en dos semanas en 30 grandes ciudades
Opinión - Biden, el FMI y la ONU eligen comunismo, por Neus Tomàs

Mas adverteix la CUP que sense investidura el procés queda "encallat"

Mas ha llançat diverses advertències, sense citar-la, a la CUP

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha llançat a la CUP un avís en el seu discurs d'investidura celebrat aquest dilluns al Parlament. Mas, sense citar els anticapitalistes, ha advertit que el procés català quedarà "encallat" almenys "durant un temps" si no s'investeix president i, per tant, no es constitueix govern.

"No s'entendria de cap manera que tinguéssim un Parlament plenament operatiu convivint amb un executiu que deriva de l'anterior legislatura", ha avisat el president en funcions. Mas ha llançat les seves metàfores marineres contra els cupaires, a qui, de nou sense citar-los, ha advertit que "de nosaltres depèn que aquesta setmana s'orientin bé les veles per aprofitar el vent del 27-S". "Si no hi ha prou sintonia entre el timó i les veles, pot passar que l'embarcació bolqui i no es pugui redreçar", ha afegit.

Mas ha estat molt dur contra l'Estat espanyol, a qui ha acusat de tenir "intolerància a la realitat nacional catalana". "El problema de fons és la intolerància de l'Estat espanyol, sobretot de les seves elits administratives, polítiques, intel·lectuals, periodístiques i religioses d'acceptar-se com un Estat plurinacional" , ha asseverat Mas.

La CUP retreu a Mas que no parli de corrupció

A banda de reiterar que no votaran a Mas com a president, la CUP ha criticat "l'absència clamorosa i injustificada" de la corrupció en el discurs del candidat Artur Mas, una matèria sobre la qual el portaveu de la CUP, Albert Botran, ha considerat que Mas hauria d'haver-hi posat "crítica i autocrítica". "Qui vol presidir la Generalitat no hi hauria d'haver passat de puntetes. Ha estat clarament decebedor", ha reblat Botran.

A Botran també li ha semblat "insuficient" el discurs de Mas en matèria econòmica, i li ha requerit una "autocrítica explícita" de les retallades que va efectuar. L'únic punt positiu que ha vist Botran en el discurs de Mas és el de l'independentisme, que Botran ha considerat "ben apuntat per superar l'autonomisme".

La resta de l'oposició també ha vessat les seves crítiques sobre el discurs de Mas. Els diferents partits que conformen l'oposició li han dedicat qualificatius com el de "candidat fracassat".

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, s'ha mostrat molt dur contra el discurs d'Artur Mas, "El més suau que podríem dir és que ha estat carent de tot tipus d'autoritat moral", ha considerat. "Mas diu que farà tot allò contra el que ha estat votant els últims cinc anys" ha dit Coscubiela. Per la seva banda, la portaveu del PSC, Eva Granados, ha considerat que Mas és un polític que està lluitant "per la seva supervivència personal fins al punt de portar el país al límit".

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha vist en el discurs de Mas les paraules d'un candidat "agònic", i l'ha titllat de "decebedor i farcit de cinisme". De la seva banda, Carlos Carrizosa, el portaveu del primer partit de l'oposició, Ciutadans, ha valorat el discurs d'Artur Mas com el d'un candidat "desconnectat de la realitat", i ha considerat que Mas "no es veu com a futur president".

Etiquetas
Publicado el
9 de noviembre de 2015 - 19:57 h

Descubre nuestras apps

stats