Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La plaça de Catalunya centra les protestes dels manters per la pressió policial dels últims dies

Els venedors ambulants es manifesten al centre de Barcelona

elDiario.es Catalunya

El centre de Barcelona ha esdevingut aquests darrers dies l'espai de conflicte entre venedors ambulants i Guàrdia Urbana davant la manca d'oportunitats per a la venda a la resta de la ciutat. Els turistes han marxat del passeig de Joan Borbó, on l'Ajuntament va aplicar a l'estiu un pla de saturació, i ara els manters es concentren a les Rambles, i també a tocar de la plaça de Catalunya. De fet, els manters van denunciar la setmana passada l'augment de la pressió policial i dels decomisos a l'àgora de la cèntrica estació de metro de Barcelona.

Precisament, l'estació de la plaça de Catalunya ha estat el punt de partida d'una marxa que ha portat aquest dijous desenes de manters fins a una altra plaça, la de Sant Jaume, per a protestar contra el “racisme policial” que consideren pateix el col·lectiu.

La protesta també ha servit per a demanar la llibertat de Sidil Moctar, empresonat a la model des del passat mes de maig; no és la primera manifestació en homenatge a Moctar, acusat d'un suposat delicte de atemptat a l'autoritat. Pocs dies després de l'empresonament del manter, centenars de venedors van recórrer els carrers de Barcelona exigint-ne l'alliberament.

Aquest dijous els manters s'han manifestat sense incidents des de les 17.30 hores a la plaça Catalunya i han arribat passades les 19 hores a Sant Jaume. Durant la marxa, els venedors han llegit un manifest en el qual han demanat l'obertura d'una investigació sobre la persecució de la Guàrdia Urbana al seu col·lectiu i han insistit que “no són il·legals, són ciutadans”.

Els manifestants, que han tallat durant uns moments el carrer Pelai, s'han desplaçat per la Rambla en direcció a l'Ajuntament de Barcelona mentre entonaven proclames com “policia racista fora de la meva vista” o “sobreviure no és delicte”.

Etiquetas
stats