La portada de mañana
Acceder
Las universidades que incumplan unos mínimos perderán su categoría
Así beneficia a los más ricos la política fiscal de Ayuso
Opinión - La ropa tendida de Rufián, por Neus Tomàs

Colau fragmenta les actuals àrees de govern per acomodar l'entrada dels quatre regidors del PSC

Collboni y Colau presenten el seu acord de govern

Barcelona en Comú i el Partit dels Socialistes de Catalunya han presentat aquest divendres una "Proposta d'acord de govern d'esquerres per a Barcelona", una entesa que suposa la remodelació del govern municipal per a donar entrada als quatre regidors del PSC. "Venim de trajectòries diferents, però tenim objectius en comú per a Barcelona", ha destacat l'alcaldessa, Ada Colau, que ha afegit que calia posar "els objectius per davant dels interessos de partit".

Colau presenta el pacte amb el PSC a les seves bases: Collboni tindrà Cultura i Promoció Econòmica

Colau presenta el pacte amb el PSC a les seves bases: Collboni tindrà Cultura i Promoció Econòmica

El govern municipal fragmentarà las àrees del govern per a donar entrada els quatre regidors del PSC. Com ja s'havia anunciat, Jaume Collboni (que està imputat pel cas Mercuri) assumirà la segona tinència d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, i l'acompanyaran Agustí Colom (Empresa i Turisme) i Montse Ballarín (Comerç i Mercats). A la tercera tinència d'alcaldia, la de la regidora Laia Ortiz, s'hi afegeix Carmen Andrés amb la regidoria d'Infància, Joventut i Gent Gran.

Jaume Asens passa de la tercera a la quarta tinència d'alcaldia, la de Drets Civils, Transparència i Participació. A la cinquena tinència s'hi afegeix Daniel Mòdol, encarregat d'Arquitectura, Paisatge i Patrimoni. Es manté com a home fort a la primera tinència d'alcaldia Gerardo Pisarello.

Pel que fa als districtes, l'objectiu del govern ha estat "eliminar aquesta responsabilitat als tinents d'alcaldia", pel que Carmen Andrés s'incorpora a Sant Andreu, Montse Ballarín a l'Eixample i Daniel Mòdol a Sarrià-Sant Gervasi.

"O optem pel canvi, o ens quedem instal·lats al bloqueig. Pel meu partit seria més còmode quedar-nos a l'oposició. Però el nostre estil és arremangar-nos", ha recordat Collboni. Per l'alcaldessa, l'acord amb el PSC no només aporta estabilitat al govern sinó que enforteix les polítiques del canvi. El cartipàs presentat avui pel govern i el PSC haurà de ser refrendat la setmana que ve pels 14.000 afiliats de BComú, i també pels 1.500 del PSC. En el cas dels socialistes, la votació comença aquesta mateixa tarda de divendres.

Colau ha recordat però que aquest pacte necessita més adhesions; al cap i a la fi el govern passa només d'11 a 15 regidors, lluny de la majoria de 21 edils. L'alcaldessa ha agraït les aportacions d'ERC i ha remarcat que no li fa por que el partit d'Alfred Bosch els vagi a la contra després d'aquest pacte amb el PSC. "Cada quinze dies compartim govern amb ERC a l'Àrea Metropolitana, i estic segura que seguirem treballant per la ciutat", ha recordat Colau. També ha enviat un missatge a la CUP: "Jutgeu-nos per les propostes concretes, no feu retrets als partits".

Etiquetas
Publicado el
13 de mayo de 2016 - 11:03 h

Descubre nuestras apps

stats