Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un detingut i quinze ferits després de la manifestació contra el desallotjament del Banc Expropiat

Mossos aparten contenidors durant la manifestació del Banc Expropiat

elDiario.es Catalunya

El barri de Gràcia de Barcelona s'ha despertat aquest dimarts intentant recuperar la normalitat després dels aldarulls i les càrregues policials que aquest dilluns a la nit es van succeir després de la manifestació que va intentar reobrir el Banc Expropiat, una antiga sucursal bancària ocupada i que va ser desallotjada el matí de dilluns. Segons informa Europa Press citant els Mossos d'Esquadra, la jornada es va saldar amb un detingut. A més, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 15 persones per ferides al lloc dels fets, tot i que cap va requerir de trasllat hospitalari. Hi va haver altres ferits per les càrregues policials que no van ser atesos pel SEM.

La policia catalana segueix custodiant aquest dimarts l'antiga sucursal després dels incidents ocorreguts durant la manifestació posterior al desallotjament. Sobre les deu de la nit, després de la manifestació que va recórrer els carrers de Gràcia, un grup de persones va intentar tornar a obrir el local amb serres radials. Va ser llavors quan els antiavalots van carregar contra els manifestants per dispersar la protesta. Una veïna va gravar des d'un balcó el moment de la càrrega al carrer Mare de Déu dels Desemparats.

Aquest diari i diversos veïns van recollir del terra dels carrers de Gràcia projectils de 'foam' que van llançar els Mossos d'Esquadra per dispersar la marxa. Els manifestants han denunciat que els projectils policials van deixar diversos ferits. Durant els altercats es van cremar contenidors, una motocicleta, un camió de la neteja municipal, es va bolcar un cotxe a la travessera de Gràcia i es van produir destrosses en altres vehicles.

Feia més d'un any que l'edifici estava pendent de desallotjament. No obstant això, el consistori liderat pel convergent Xavier Trias va optar per pagar un any de lloguer al propietari -sense coneixement dels okupas- per evitar un nou conflicte poc abans de les eleccions i que pogués assimilar-se al conflicte obert amb el desallotjament de Can Vies . Quan es va conèixer aquesta mesura, que l'Ajuntament no va anunciar, va provocar la indignació del col·lectiu del Banc Expropiat.

Etiquetas
stats