Els manters denuncien l'assetjament de la Guàrdia Urbana després d'uns aldarulls al metro

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants denúncia "les agressions sofertes a Barcelona per agents de la Guàrdia Urbana"

El col·lectiu de treballadors de la venda ambulant de Barcelona denuncia la persecució de la que, asseguren, són objecte per part de la Guàrdia Urbana. Després dels incidents ocorreguts ahir a l'estació de metro de Catalunya entre manters i agents de la Guàrdia Urbana, el Sindicat Popular de Venedors Ambulants denuncia que l'acció policial respon a una estratègia "política" de la Guàrdia Urbana "per desgastar i desestabilitzar al govern municipal de Ada Colau".

SOS Racisme denuncia la persecución de la Guardia Urbana de Barcelona contra los manteros

SOS Racisme denuncia la persecución de la Guardia Urbana de Barcelona contra los manteros

Els fets d'aquest dimarts van culminar amb una violenta càrrega policial després d'una baralla sense ferits va ser provocada, segons fonts de l'empresa de transports de Barcelona (TMB), per un manter que es negava a pagar i va respondre amb violència verbal a un vigilant de seguretat privada.

Segons fonts oficials, després d'aquesta discussió amb el vigilant del metro, una vintena de venedors ambulants es van enfrontar als a gents de la Unitat de Suport Policial de la Urbana que van rebre l'avís i van procedir a carregar contra els venedors ambulants.

La càrrega policial es pot veure en aquest compte de twitter:

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants denuncia "les agressions sofertes a Barcelona per agents de la Guàrdia Urbana que van colpejar als nostres companys manters utilitzant les porres i molta violència". El Sindicat lamenta que "grans mitjans i una part de la premsa escrita culpa al violentat, colpejat i al discriminat per ser pobre".

El Sindicat es pregunta pel sentit de "colpejar als nostres companys a finals d'agost", quan hi ha una reduïda presència de manters respecte a altres setmanes del mes. El Sindicat recorda la denúncia presentada per SOS Racisme on es detallaven les agressions de la Guàrdia Urbana contra els manters fetes en els darrers anys.

Els venedors ambulants lamenten que ningú hagi contrastat els motius de la reacció violenta dels manters i recorden que "cada dia nosaltres hem de suportar vexacions, insults, racisme i xenofòbia, confiscacions de material de venda, retirada de diners, identificacions i detencions". Finalment, el Sindicat denuncia "la violència vingui d'on vingui".

Etiquetas
Publicado el
31 de agosto de 2017 - 18:11 h

Descubre nuestras apps

stats