ERC proposa entrar amb la CUP al govern de Colau i els anticapitalistes ho descarten

Alfred Bosch, líder d'ERC a Barcelona

La proposta presentada aquest dimecres pel líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, d'un govern tripartit a Barcelona amb BComú, la CUP i la pròpia ERC ha tingut les potes curtes, amb el ràpid rebuig dels anticapitalistes. Bosch ha fet una oferta per afrontar una negociació a tres, amb l'objectiu d'emular els acords a ajuntaments com el de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV) i fer pinya entre les forces d'esquerra. "No hi pot faltar cap de les forces de la transformació social", ha dit Bosch. Bosch ha descartat al PSC en l'equació però. "No podem tornar al 2007", ha etzibat Bosch aquest dimecres en el Nueva Economía Fórum.

Barcelona en Comú reprèn la negociació amb la CUP per aprovar la seva ampliació pressupostària

Barcelona en Comú reprèn la negociació amb la CUP per aprovar la seva ampliació pressupostària

Ni dues hores ha trigat la CUP de Barcelona en descartar aquesta opció. De fet, la regidora dels anticapitalistes, Maria Rovira, ha titllat de "poc oportú" l'oferiment de Bosch. "ERC torna a parlar de la marca Barcelona i de CiU, i nosaltres volem fer polítiques rupturistes", ha matisat Rovira. La CUP segueix fidel al plantejament de treballar des de l'oposició.

El 'no' de la CUP arriba en una setmana moguda pel govern de Colau, que va haver de suspendre el Ple extraordinari de dilluns per manca de suports als seus pressupostos, una modificació de crèdit de 275 milions d'euros. Des de la CUP asseguren que la represa de les negociacions ha estat positiva, que estan parlant "intensament" —ha afegit Maria Rovira— i que segueixen apostant per les "deu pedalades". Els anticapitalistes han tornat a descartar una decisió de cara al Ple Ordinari d'aquest divendres, ja que la seva mesa política no es reunirà fins dijous al vespre.

Etiquetas
Publicado el
27 de abril de 2016 - 13:04 h

Descubre nuestras apps

stats