Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El sindicat de manters acusa el Govern de BComú d'enganyar-los per “preparar la repressió”

Un dels missatges més repetits pels manters és "Sobreviure no és delicte"

Arturo Puente

El Sindicat Popular de Manters, entitat que organitza bona part dels manters de Barcelona, ha emès aquest divendres un comunicat on acusen el govern municipal d'Ada Colau d'“enganyar-los i trair-los” amb el seu pla ocupacional, amb l'objectiu de “guanyar temps per preparar la repressió ”. Segons afirmen, el pla ocupacional proposat per l'Ajuntament consta de 10 places actuals i 40 més en el transcurs de l'any, però fins al moment cap manter ha pogut accedir-hi. “La seva proposta només ens deixa dos camins: la presó o la fam”, expliquen.

El grup de venedors ambulants respon així a la roda de premsa del passat dimecres de la tinenta d'alcaldia, Laia Ortiz, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i el regidor d'ERC, Jordi Coronas. Tots tres van oferir davant la premsa les conclusions de la Taula de Ciutat per abordar la venda ambulant on hi havien participat els manters. La roda de premsa va crear malestar entre el col·lectiu ja que no van ser informats que es realitzaria. Malgrat això, afirmen en el comunicat que fins ara havien guardat silenci perquè les seves crítiques “no fossin aprofitades per la dreta política i mediàtica, que ens utilitza per confrontar a aquest govern i debilitar-lo”.

Els manters de Barcelona, que durant els últims mesos han estat objecte d'una implacable persecució per part de la Guàrdia Urbana, acusen a l'equip de govern de Barcelona en Comú d'utilitzar “la mateixa estratègia que va utilitzar Xavier Trias amb els drapaires i les naus de Poble Nou a juliol de 2013”, i consideren que menteixen quan afirmen que no han proposat alternatives a la seva activitat. Per demostrar-ho difonen un document presentat davant la Taula de Ciutat en el qual van fer propostes com pagar taxes, fer mercats de cap de setmana en diferents ubicacions de la ciutat o canviar de productes. “Per nosaltres és vàlida qualsevol solució que ens permeti viure amb el nostre treball. No busquem assistencialisme de les institucions”, asseguren.

A més de les conclusions de la taula de ciutat, l'Ajuntament va afirmar a la roda de premsa de dimecres que la pressió augmentaria si continuaven les activitats, i van anunciar haver reclamat l'actuació dels Mossos d'Esquadra, que a partir d'ara intervindran conjuntament amb la Guàrdia Urbana. Aquest fet és durament respost pels manters, que afirmen que “l'únic motiu per haver sol·licitat la intervenció dels Mossos és evitar titulars com a únic agent responsable dels dispositius”. Segons consideren, això “certifica la nul·la capacitat empàtica del govern per prendre decisions més enllà de costos polítics”.

Els manters acaben amb un dur al·legat contra l'Ajuntament de Colau a l'afirmar que després d'aquest episodi “deixaran de creure en aquest supòsit govern de canvi”. Aquest dissabte han convocat una acció de protesta coneguda com “mercat rebel”, que en altres ocasions ha tingut com a resposta amplis desplegaments de la Guàrdia Urbana.

Etiquetas
stats