Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau a l'Exèrcit: “Preferim que no hi hagi presència militar al Saló de l'Ensenyament”

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha traslladat en persona a representants de l'Exèrcit el seu rebuig a la presència de militars al Saló de l'Ensenyament que se celebra cada any a Barcelona.

Durant la seva visita a la inauguració de l'esdeveniment, Colau s'ha creuat amb l'estand de l'Exèrcit i, després de saludar dos militars que l'han anat a trobar, els ha dit: “Preferim com a Ajuntament que no hi hagi presència militar al Saló de la ensenyament. Simplement perquè creiem que cal separar els espais”. “Sí, ja ho he llegit”, li ha respost el militar.

Fora del Saló, el col·lectiu pacifista Desmilitaritzem l'Educació ha protestat, com cada any, per la presència dels militars a l'esdeveniment.

El Govern va anunciar la setmana passada en seu parlamentària que ha iniciat els tràmits perquè l'Exèrcit no tingui un espai d'exposició al Saló de l'Ensenyament en el futur . La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va explicar a la Cambra el dimecres passat que ha trasllat a Fira de Barcelona la seva voluntat de revisar el conveni, signat l'any 2008, per replantejar la presència de les forces armades en l'esdeveniment. El Parlament va aprovar el juliol passat una moció a favor de retirar l'Exèrcit del Saló, i el ple de l'Ajuntament va fer el mateix al mes de febrer.

Defensa replica l'alcaldessa

El Ministeri de Defensa ha replicat l'alcaldessa que les Forces Armades es mereixen rebre el mateix “respecte” que la resta d'institucions de l'Estat perquè són una opció acadèmica i de desenvolupament professional “com qualsevol altra”.

En declaracions a Europa Press, un portaveu del ministeri que dirigeix Pedro Morenés ha manifestat que “no cal oblidar” que les Forces Armades són “garants en gran part dels drets i les llibertats de tots els espanyols”.

Etiquetas
stats