Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La banca ètica i cooperativa es desmarca del comunicat contra la independència de Catalunya

Una sucursal de Triodos Bank

Oriol Solé Altimira

La banca ètica i les cooperatives de crèdit s'han desmarcat del comunicat emès per l'Associació Espanyola de Banca (AEB) i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) en què les dues patronals suggereixen que s'aniran de Catalunya si es declara la independència.

Una portaveu del departament de comunicació de Triodos Bank ha indicat a Catalunya Plural que l'entitat no ha signat el comunicat ja que té com a principi “no entrar en qüestions polítiques”. Així mateix, ha recordat que el paper de Triodos Bank a l'AEB no és “de lobby”, i que l'entitat està centrada en impulsar la banca ètica i sostenible.

Per la seva banda, Caixa Enginyers, a través de Twitter, també s'ha desmarcat del comunicat. “No tenim res a veure amb el comunicat del que es fa ressò la xarxa. Som una cooperativa i no formem part d'AEB ni de CECA, sinó de UNACC [Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit]”.

D'altra banda, en declaracions a Catalunya Plural, el coordinador de la cooperativa de serveis financers Coop57, Ramon Pascual, ha explicat que la cooperativa està “al marge” de les dues patronals i que, en no formar part d'elles, no subscriu la seva opinió. “En tot cas, un pronunciament d'aquest tipus o de qualsevol altre l'haurien de decidir els nostres socis”, ha afegit Pascual.

La patronals bancàries AEB i CECA, de les que formen part Caixabank, Santander, BBVA, Bankia, Sabadell i Popular, entre altres entitats, han advertit aquest divendres sobre els “riscos” que per a l'estabilitat financera comportaria “qualsevol decisió política” que trenqués la legalitat vigent i comportarà l'exclusió d'una part d'Espanya de la Unió Europea i de l'euro.

En una declaració institucional conjunta davant les eleccions autonòmiques convocades a Catalunya per al proper 27 de setembre, la patronals bancàries han avisat que l'exclusió de Catalunya de la zona euro comportaria que totes les entitats bancàries amb presència a Catalunya afrontarien “greus problemes d'inseguretat jurídica”.

Etiquetas
stats