Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Coscubiela lamenta que el Govern no vulgui incrementar l'IRPF a les rendes altes ni tocar Successions

El portaveu de CSQP, Joan Coscubiela

Oriol Solé Altimira

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), Joan Coscubiela, ha lamentat aquest divendres que el Govern no hagi inclòs en la seva proposta fiscal pels pressupostos del 2017 un increment de l'IRPF per les rendes més altes i una modificació progressiva de l'impost de Successions i Donacions. Tot i això, Coscubiela ha anunciat el vot favorable de CSQEP a la bateria fiscal que aquest dijous va presentar Economia, amb la qual l'Executiu vol recaptar 120 milions d'euros més el 2017 i 180 la resta d'exercicis.

El portaveu econòmic de CSQEP ha valorat que l'executiu de Puigdemont ha renunciat “a les dues úniques vies que té per aconseguir més recursos pel 2017”, en referència a la negativa del Govern a liderar un nou model de finançament autonòmic i a tocar l'IRPF i Successions.

Coscubiela ha titllat de “greu” i d'“irresponsable” la proposta feta pel Govern per la pròxima llei de mesures fiscals i financeres del 2017. Tot i mostrar-se favorable als canvis anunciats per l'Executiu, el d'ICV ha volgut deixar clar que el seu grup parlamentari intentarà millorar la proposta amb una “reforma fiscal en profunditat”

Coscubiela ha explicat que amb una reforma del tram autonòmic de l'IRPF que apugés el tram alt per les grans fortunes i abaixés el tram baix per les classes populars es podrien recaptar entre 250 i 400 milions d'euros. Així mateix, el portaveu ha assegurat que retornar l'impost de Successions a la situació del darrer Govern tripartit implicaria recaptar entre 300 i 350 milions més, mentre que canviant la tarifa de l'impost de patrimoni es podrien ingressar entre 200 i 250 milions més.

“Volem demanar a ERC que no oblidi les propostes que defensava quan estava a l’oposició. I volem oferir a la CUP sumar forces”, ha dit Coscubiela. “Tot allò que no es faci abans de presentar pressupostos ja no es podrà fer”, ha alertat el portaveu de CSQEP, que ha pronosticat que en el tràmit parlamentari, qualsevol canvi en política fiscal que es vulgui fer, JxSí tirarà dels vots del PP per modificar la política fiscal del projecte de llei que l’executiu porti al Parlament.

Preguntat sobre el fet que la CUP estigui negociant aquests pressupostos amb el Vicepresident Junqueras i amb el Govern, Coscubiela ha dit que el seu grup vol ser “respectuós” amb el debat intern de la CUP. Tot i això, ha valorat que el fet que la CUP hagi acceptat negociar en solitari les propostes del Govern ha afeblit els anticapitalistes perquè, al seu parer, “no tenen ningú més que pugui pressionar”.

Etiquetas
stats