Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP denuncia el germà de Felip Puig per beneficiar empreses afins des de la Diputació de Barcelona

Maria Rovira i Quim Duran, diputats de la CUP a la Diputació de Barcelona

Arturo Puente

El grup de la CUP - Poble Actiu a la Diputació de Barcelona ha presentat aquest dijous davant la fiscalia una denúncia contra Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya i germà de l'exconseller Felip Puig. La formació l'acusa d'haver realitzat adjudicacions arbitràries a empreses afins a través d'un conveni amb la Diputació de Barcelona per projectes que se sabien inviables. Per això la CUP considera que Oriol Puig va poder incórrer en delictes de prevaricació i frau a l'administració.

El director de Meteorologia de la Generalitat va signar el 2013 un conveni amb la Diputació per a la construcció d'un centre meteorològic al parc natural del Montseny, malgrat que aquesta és una zona protegida. Segons la denúncia interposada, Puig hauria iniciat els tràmits del projecte sabent que era inviable per justificar la contractació d'estudis jurídics i mediambientals amb determinades empreses amb les que “comparteix interessos lucratius”.

Per aquest motiu, a més de contra el director de Meteorologia, la CUP denuncia els administradors de les quatre empreses que es van beneficiar d'aquests contractes. Entre aquestes, la candidatura denuncia que n'hi ha algunes vinculades a Carles Sumarroca, empresari imputat en el cas Pujol; Pere Pujol Ferrusola, fill de Jordi Pujol també imputat; o Marc Paré Lezcano, que comparteix consell d'administració en una altra empresa amb el mateix Oriol Puig.

Segons la documentació aportada en la denúncia, l'import rebut per aquestes empreses a canvi d'estudis i projectes per a unes obres que mai van arribar a produir-se arribaria als 250.000 euros, import del conveni amb la Diputació de Barcelona.

La CUP considera a més cridaner que la Diputació de Barcelona, responsable del parc del Montseny, permetés que es comencés un projecte així. Per això, esperen que la Fiscalia investigui no només les adjudicacions amb empreses, sinó també els mecanismes de control, o la manca d'ells, que van permetre utilitzar fons de la Diputació per pagar aquests estudis.

Oriol Puig és el director del Servei de Metereologia de Catalunya des del 2011, quan el seu germà era conseller d'Interior. En el moment del seu nomenament es va justificar la seva arribada al lloc a causa de la seva formació, en economia, i que durant l'última etapa dels governs de Pujol ja havia estat en el mateix lloc.

Etiquetas
stats