Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

El fins ara encarregat d'executar el VISC+ és el nou subdirector del CatSalut

Josep M. Argimon

Blanca Blay

El nou conseller de Salut, Toni Comín, sembla disposat a reestructurar bona part del Departament que capitaneja. Pocs dies després que Comín assumís el càrrec es van fer públics els nomenaments de David Elvira i Albert Serra com a director del CatSalut i secretari general de salut, respectivament, aquesta setmana s'han fet públics més canvis.

Els rumors que apuntaven que Josep M. Argimon i Pallàs, fins ara director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), es convertiria en el nou subdirector del CatSalut, és a dir, en el número dos de David Elvira, s'han confirmat aquest dilluns. Segons una nota emesa pel Departament de Salut, el CatSalut ha concretat la renovació de diversos càrrecs de la seva estructura directiva amb l’objectiu “d’impulsar les polítiques sanitàries plantejades pel nou Executiu català”.

Josep M. Argimon, llicenciat en medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en atenció sanitària basada en l’evidència per la Universitat d’Oxford, coneix bé el CatSalut. Entre 2008 i 2012 hi va desenvolupar diferents càrrecs com a gerent de Planificació, Compra i Avaluació. La seva faceta més coneguda però ha estat en els darrers anys, com a director de l'AQuAS, on va arribar com a director després de passar pel CatSalut. I és que l'AQuAS és l'ens encarregat de l'execució del projecte VISC+, el polèmic projecte de reutilització de dades que ha tornat a estar sobre la taula de debat aquests dies després que es conegués que diversos centres ja han accedit a dades de pacients per finalitats de recerca.

Els detractors del VISC+, un projecte que ha dividit la comunitat científica des dels seus inicis,no veuen amb bons ulls la figura d'Argimon precisament per la seva ferma defensa del projecte de cessió de dades. Segons ha pogut confirmar aquest diari, de moment es desconeix qui substituirà Argimon en la direcció de l'AQuAS.

Més canvis

El nomenament d'Argimon no ha estat l'únic canvi comunicat aquest dilluns. Segons la nota de Salut, Cristina Nadal i Sanmartin, llicenciada en Medicina i Cirurgia i doctora per la Universitat de Barcelona i especialista en Oncologia Mèdica, és la nova directora de l’Àrea d’Atenció Sanitària, càrrec pel que deixa la tasca professional que fins ara desenvolupava com a oncòloga mèdica de l’aparell digestiu a l’Hospital Clínic.

Pel que fa a posicions de gestió, Salvador Maluquer i Amoròs, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i Màster en Direcció Pública (EMPA) per ESADE, és el nou director de l’Àrea de Recursos Econòmics. A més, es ratifica en el càrrec de directora de l’Àrea de Patrimoni, Inversions i Recursos Humans a Eva Sánchez i Busqués.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats