Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

La Generalitat repesca Castells després de la seva dimissió de la Diputació de Barcelona

Pleno de la Diputación de Barcelona. / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Jordi Castells Massanés va anunciar, dimarts, la seva dimissió als fins aleshores col·laboradors seus a la direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i avui ja ocupava el despatx de l’administració de la Generalitat que va deixar vacant fa tres anys i mig com a cap del Servei de Gestió dels Fons de Cooperació i Estructurals de la Direcció General d’Administració Local del departament de Governació i Relacions Institucionals, que dirigeix Joana Ortega.

Castells va dimitir en ple escàndol per la gestió del Fons de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona que depèn de la direcció  de Relacions Internacionals. Aquest Fons ha repartit almenys un milió d’euros de l’apartat dedicat a cooperació al desenvolupament, sense publicitat i sovint a dit, a empreses  que moltes vegades no tenien cap experiència en el sector.

Pel que sembla, no hi hagut cap entrebanc perquè Jordi Castells torni al despatx del departament de Governació i Relacions Institucionals malgrat que hagin transcorregut tres anys i mig des de que el va deixar en ser nomenat responsable de les relacions internacionals de la corporació provincial barcelonina. El Servei de Gestió dels Fons de Cooperació i Estructurals d’aquest departament té, entre les seves funcions, realitzar les propostes de distribució i gestió dels seus diners, gestionar els projectes locals susceptibles de rebre fons estructurals europeus i executar els programes de cooperació financera al món local. Continuarà movent, per tant, força diners.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona ha convocat una reunió de la Junta de Portaveus per “defensar la seva actuació en matèria de cooperació al desenvolupament”, segons la nota que s’ha fet arribar als mitjans de comunicació. Amb aquesta nota, el govern de la Diputació “vol sortir al pas d’algunes informacions que qüestionen tant la idoneïtat de les actuacions com la gestió del personal que treballa a l’àrea de relacions internacionals”.

El comunicat especifica que “tots els expedients d’ajuts han seguit i segueixen els escrupulosos processos de control jurídic i financer de la Diputació” i que “l’impuls del model correspon a les directrius polítiques”. Assenyala, a més, que el responsable polític d’aquest model és el diputat de CiU Joan Carles García Cañizares i que “el model aplicat ha permès que entitats i ajuntaments participessin de les accions de cooperació. Justament una de les línies de treball ha estat el procés de concertació amb les entitats”.

En cap apartat del comunitat es fa referència als diners entregats a les empreses que estan en el centre de la polèmica.

Etiquetas
stats