Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

L'antiga editora del diari Avui és el mitjà de comunicació que acumula més deute amb Hisenda: 14,6 milions

El presidente de Mediapro, Jaume Roures, en una conferència el Círculo Ecuestre

elDiario.es Catalunya

A la llista de morosos publicada aquest dimecres per l'Agència Tributària hi ha diverses empreses del sector dels mitjans de comunicació. El major deute (14,6 milions d'euros) correspon a Premsa Catalana S.A., l'antiga editora del diari Avui, que es va declarar en fallida fa més de 10 anys. En aquesta dècada el diari ha canviat tres vegades de propietaris: primer va ser adquirit per Planeta, el grup Godó i la Generalitat i després va passar a mans de l'empresari Joan Bosch, que fa tres anys va vendre per un euro el diari a Joaquim Vidal, el seu actual propietari. El diari és el mitjà de comunicació de l'Estat espanyol que acumula més deute amb Hisenda.

En segon lloc figura, amb un deute total de 10,23 milions d'euros, el grup Intereconomía, la cadena ultraconservadora de l'empresari i exdiputat del PP català Julio Ariza, a través de dues empreses: Intereconomía Corporació (7,3 milions) i Intereconomía TV (2.930.783,05 euros).

En tercer lloc figura l'Editorial Catòlica, fundadora de l'extint diari Ya i històricament vinculada a l'Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP), amb 4,64 milions d'euros de deute.

En quart lloc hi ha la productora audiovisual Sequoia, a la qual en aquesta legislatura s'ha considerat propera al PP, amb 2.,29 milions de deute. Aquesta companyia, que va tenir en les seves files a l'ex portaveu del Govern amb José María Aznar Miguel Ángel Rodríguez des de la seva sortida a borsa, el juliol de 2011, fins a principis de l'any passat, ha resultat adjudicatària d'un canal de TDT al concurs resolt recentment pel Ministeri d'Indústria malgrat els seus deutes amb el fisc.

A l'esquerra de l'espectre ideològic destaca, amb un deute amb Hisenda de 1,62 milions d'euros, Mediapubli Societat de Publicacions i Edicions, la societat controlada pels empresaris Jaume Roures i Tatxo Benet que va editar el diari 'Público' des de la seva sortida en setembre de 2007 fins a la seva entrada en concurs de creditors, al gener de 2012, i posterior tancament de l'edició en paper.

Després de l'acomiadament de la major part de la plantilla de 'Público' amb una indemnització a càrrec del Fons de Garantia Salarial (Fogasa), l'empresa va anar a liquidació i Roures i Benet van tornar a fer-se amb el control de la capçalera a través d'una altra empresa controlada per persones de l'entorn de dos empresaris, Display Connectors.

Amb un deute de 1,54 milions d'euros destaca Alba Adriàtica SL, productora del ventríloc i empresari José Luis Moreno que s'ha encarregat de programes com La que se avecina, A ver si llego i Escenas de matrimonio.

Finalment, a la llista també figura Negocio & Estilo de Vida, editora de l'extint diari econòmic gratuït Negocio, amb un deute de 1.471.941,06 euros.

Etiquetas
stats