Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Estimades alcaldesses, gràcies!

Ada Colau, a l'Ajuntament de Barcelona

Óscar Guardingo

Senador d'En Comú Podem —

Alcaldes i alcaldesses de Catalunya han estat a l'ull de l'huracà durant aquests mesos. Uns anomenats a declarar a la Fiscalia i uns altres rebent insults i pintades als seus portals. De vegades fins i tot han rebut pressions d'un costat i d'un altre. Injust i immerescut.

A l'àrea metropolitana de Barcelona han coincidit en el temps diverses dones de diferents partits i candidatures al capdavant de les alcaldies més importants. Montcada i Reixac, Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona estan o han estat governades fa poc per dones. I no hi ha dubte que ens han ensenyat que es pot governar amb altres valors, els del feminisme, que en el fons és saber que per tenir una societat sana és important cuidar-nos uns i unes als altres i les altres.

Les nostres alcaldesses ens han ensenyat que el valor no és igual que la testosterona i que el valor és Núria Marín, alcaldessa del PSC en l’Hospitalet tirant als antidisturbis de la porta d'un col·legi l'1-O a la veu de “marxeu d'aquí”.

Els ajuntaments són les administracions més properes a la ciutadania i segur que és per això que les alcaldesses metropolitanes són les que millor coneixen aquesta Catalunya mestissa i amb diversitat d'identitats. Algunes se senten catalanes, unes altres que se senten tan catalanes com espanyoles, veïnes diverses, de més de 160 nacionalitats i que arriben a parlar més de 277 llengües.

Una societat complexa ha de cuidar-se i treballar-se perquè pugui ser un sol poble. Per això, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, malgrat aixecar-se trista, no es resigna al pessimisme i treballa perquè ni la Declaració d'Independència ni l'article 155 trenquin la convivència a Catalunya. Per això, moltes gràcies, alcaldesses.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats