Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Suprem envia a judici a Francesc Homs acusat de desobediència pel 9N

Francesc Homs en una imagen de archivo

elDiario.es Catalunya

El Tribunal Suprem ha dictat l'obertura d'un judici oral contra el portaveu parlamentari del PDCAT al Congrés dels Diputats, Francesc Homs. Homs està acusat dels delictes de “desobediència greu i prevaricació administrativa” per la consulta celebrada el 9 de novembre de l'any 2014.

El jutge del penal del Tribunal Suprem ha considerat aquest divendres que podria haver indicis de delicte per part de l'actual cap de files del PDECAT a Madrid. El magistrat de la Sala Penal, Andrés Palomo del Arco, ha dictat acte d'obertura de judici oral després que el 29 de desembre passat posés fi a la instrucció de la causa.

La notícia arriba després que la Fiscalia demanés fa uns dies nou anys d'inhabilitació contra l'ex conseller de Presidència a Madrid. En el seu escrit, el fiscal afirmava que “Francesc Homs, no va adoptar la suspensió de cap de les actuacions ni actes que es desenvolupaven per a la celebració de la consulta que depenien directament del Departament de la Presidència”. A més destacava que “va impulsar activament els treballs preparatoris de la convocatòria”.

Homs serà jutjat al Suprem per aquest assumpte amb independència que renunciï a la seva acta de diputat. L'acusat té un termini de deu dies per presentar el seu escrit de defensa si bé contra la interlocutòria no cap recurs.

Etiquetas
stats