Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutge ordena a TV3 retallar cinc minuts de l'emissió del documental 'Ciutat Morta'

Cartell del documental 'Ciutat Morta'

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Un any i mig després de la seva estrena, el documental 'Ciutat Morta', que narra les conseqüències del cas 4F, ha aconseguit colar-se en la programació de TV3, al programa Sala 33. La seva emissió, prevista per avui a les 22.30 h, serà però incompleta, ja que un jutjat de Barcelona ha donat aquesta setmana ordres cautelars d'eliminar la part del film que fa referència l'excap d'Informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Víctor Gibanel. Així ho ha publicat La Directa i ho han confirmat els autors del documental, Xapo Ortega i Xavi Artigas.

El titular del jutjat 25 de Barcelona considera que les informacions relatives a Gibanel, impulsor de la denúncia, podrien constituir una violació del seu dret a l'honor, intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, per la qual cosa ha ordenat retirar de l'emissió dels cinc minuts del documental en què apareix aproximadament aquest policia. La televisió pública catalana ha comunicat al jutjat que acatarà la mesura judicial i censurarà la part en qüestió.

L'emissió de 'Ciutat Morta' a TV3 ha anat acompanyada aquests dies d'una intensa campanya de difusió, que amb el lema #BaixaAlBar anima a tots els que vulguin veure la pel·lícula a que vagin a un bar a veure-la en companyia.

Ciutat Morta és un documental que ordena les peces del cas 4F, que té el seu origen el 4 de febrer de 2006 al desallotjament d'un espai okupat al centre de Barcelona, durant el qual un agent de la Guàrdia Urbana va ser ferit de gravetat. Set joves van ser detinguts aquella nit al carrer, tres dels quals acabarien condemnats a fins a quatre anys i mig de presó, tot i que les proves pericials constataven que no haurien pogut ser ells els autors de l'agressió. Una altra jove, Patricia Heras, va ser condemnada en el mateix cas a tres anys de presó, encara que en el seu cas ni tan sols va estar mai en el desallotjament, sinó que la policia la va detenir a l'Hospital del Mar. Heras es va suïcidar abans de completar la condemna.

El fragment de 'Ciutat Morta' que no es podrà emetre en televisió ja està disponible a la xarxa:

Etiquetas
stats