Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP acceptaria fer dimitir alguns dels seus diputats a canvi que Mas faci un pas al costat

Diputats de la CUP al debat nacional de Manresa

elDiario.es Catalunya

Dimissions al grup parlamentari del la CUP a canvi de que Artur Mas faci un pas al costat i s'investeixi un president “de consens” de Junts pel Sí. Aquesta és la proposta que els independents de Junts pel Sí han llançat en el temps de descompte de les negociacions i que fonts coneixedores de les negociacions indiquen que la CUP acceptaria.

Les mateixes fonts matisen, però, que aquests plantejaments xoquen amb l'enroc de Convergència a mantenir a Mas com a candidat a la presidència.

Pocs minuts abans de les 19 del vespre s'ha acabat la reunió entre Junts pel Sí i la CUP a la seu de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per mirar de trobar un acord. Convergència ha assegurat aquest matí que si no hi ha pacte aquest divendres, Artur Mas firmarà el decret de convocatòria de les eleccions dilluns que ve.

Rebutjades les propostes de les entitats sobiranistes

En roda de premsa, el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha dit que les entitats han proposat dos escenaris que no han obtingut consens. El primer era la creació d'una assemblea de càrrecs electes (regidors, diputats al Parlament i al Congrés i Senadors) que prengués la decisió sobre el president. La segona opció era investir un president per pocs mesos i que es fes una consulta ciutadana, equivalent a unes primàries, per triar un nou president (amb la condició que no s'hi pogués presentar el president investit 'in extremis'). Junts pel Sí era favorable al primer dels escenaris, mentre que la CUP optava pel segon “amb matisos”. Sànchez s'ha mostrat “esperençat” perquè el diàleg entre les dues formacions acabi “donant fruits”.

Com que cap de les opcions ha aconseguit un acord entre JxSí i la CUP, Catalunya es precipita a unes eleccions al març.

Etiquetas
stats