Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els socialistes es presenten com el canvi davant del sobiranisme i l'Espanya més centralista

Iceta en l'acte de presentació de la candidatura aquest dissabte.

elDiario.es Catalunya

Entre els pols sobre el debat sobiranista a Catalunya se situa l'opció socialista, o així ho han plantejat aquest dissabte els socialistes en l'acte de presentació de les candidatures del PSC per a les eleccions generals del proper 20-D. El líder del PSC, Miquel Iceta, ha explicat que un acord per restaurar les relacions entre Catalunya i Espanya necessita de canvi, i ha insistit que “el problema no és Espanya, sinó els que pensen que Espanya és la seva finca particular en la qual no deixen que s'expressi la seva pluralitat”. El líder del PSC ha insistit que la llei i la democràcia s'imposaran sobre “els capritxos i l'arbitrarietat” dels partits sobiranistes.

La candidata del PSC a les generals, Carme Chacón, ha assegurat aquest dissabte al Prat de Llobregat que els socialistes combatran “la ruptura i la secessió amb intel·ligència”. En la mateixa línia que Iceta, Chacón també ha parlat de canvi. Segons ella, la solució passa per un canvi que vindrà de la mà del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. El vot per Sánchez permetrà, segons ha defensat, un canvi per “cosir les ferides, dissoldre els blocs, propiciar el retrobament i convèncer molts catalans que Espanya no és el problema, sinó certa Espanya tancada i centralista”.

A l'acte i davant un miler d'assistents, Iceta ha assegurat que “ningú pot imposar la independència a la resta de catalans que no la volen”, i ha advertit que el Govern en funcions de la Generalitat vol deixar als catalans al desemparament absolut. Segons Iceta, “molta gent va votar Junts pel Sí perquè pensaven que es podria negociar”. No obstant això, la visió dels socialistes respecte les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per formar un govern és que en realitat “anem al precipici”. A més d'apel·lar al vot per frenar el procés independentista, Iceta ha demanat també el vot per Sánchez per “treure” així al president del Govern, Mariano Rajoy, de la Moncloa.

Etiquetas
stats