Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas assegura que una victòria de Colau seria “una amenaça per al procés”

Mas i Trias en l'acte final de campanya al pavelló Nova Icària

Jordi Molina

Barcelona —

Estendre una ombra de dubtes sobre el compromís de Barcelona en Comú amb el procés sobiranista i alertar del perill que la capital catalana caigui en un “desert econòmic” si Ada Colau és alcaldessa. Aquests han estat els dos cavalls de batalla que la federació nacionalista ha tret a desfilar el dia que posava punt i final a la seva candidatura per revalidar l’alcaldia de Barcelona. Un últim esforç en què Xavier Trias, debilitat després de dues setmanes de campanya i mig afònic, ha cedit tot el protagonisme al president Artur Mas, que s’ha erigit com a gran dic de contenció contra Ada Colau.

Davant les prop d’un miler de persones que s'han reunit al Pavelló de la Nova Icària de Barcelona, Mas ha pujat els decibels fins al límit: “Què s’han pensat!? No es pot construir una capital com Barcelona ni generar riquesa fent escarnis ni assemblees, que cony!”, ha etzibat el president de la Generalitat, entre aplaudiments d’un públic fidel, que ha onejat estelades i senyeres. Amb un discurs contundent contra l’assemblearisme, els processos de confluència, ICV i tot allò que representa el seu principal adversari, el líder de CiU ha fet una crida al seu electoral perquè doni suport a Xavier Trias, “l’alcalde lleial que necessita Barcelona en el moment crucial que viu el país”.

“Això no està fet”, ha advertit Mas, que ha ressaltat que la pugna entre el candidat de CiU a la reelecció i l’alcaldable de Barcelona en Comú, està igualada: “Sé que pot semblar que estigui fet, que entre l’un i l’altra no hi ha color, però això caldrà guanyar-ho el diumenge”, ha insistit el president, que ha seguit amb l’argot futbolístic per parlar de Trias com l’altre Xavi –en al·lusió al futbolista Xavi Hernández, que ha anunciat recentment que deixa el F.C.Barcelona—. “Per sort l’altre Xavi, en Trias, no deixa la política i ha de seguir repartint el joc quatre anys més a Barcelona”.

Mas, que per sisè cop ha comparegut al costat de Xavier Trias, ha explicat el doble objectiu del proper diumenge. El primer, ser la força més votada a tot el territori català i, el segon, guanyar per segon cop a la història a la ciutat de Barcelona, la plaça més preuada que conserva la federació nacionalista, i peça clau en el projecte polític de la federació. El president Mas ha insistit, com havia fet durant el matí, que la seva formació no ha hagut d’amagar les sigles en cap indret del territori, a diferència d’Ada Colau, on ha insistit que hi ha ICV: “Aquests són els que van governar durant 30 anys i es van vendre tot el sòl públic al millor postor”.

En el seu torn, Trias ha teixit un discurs d’agraïments. Ha mencionat un per un els 14 regidors que fa 4 anys el van fer guanyar l’alcaldia i gairebé no ha entrat en la pugna dialèctica contra Colau. “Hem de fer la política d'una manera diferent. Missatge que no va a la contra, que va a favor. Voleu col·laborar? Som aquí” a dit Trias, pretesament conciliador, conscient que la contundència ja l’havia posat el seu homòleg a al Generalitat. “Jo demano a tots que us mogueu per agafar telèfons i enviar missatges. Hem d'aconseguir treure un resultat indiscutible que ens faci guanyar i continuar governant aquesta ciutat”, ha indicat Trias, que ha recollit el guant del president en matèria nacional: “President, a mi em tindrà al costat en la transició nacional que viu el país”.

Per la seva part, el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha insinuat que Ada Colau farà “perdre anys” a Barcelona en cas que es converteixi en alcaldessa i s’ha reafirmat en la idea principal de la campanya de CiU. La federació nacionalista ha aixecat la bandera del seny davant la “crispació” del seu principal adversari polític: “No som gent de protestar, ni ens instal·lem en la mentida ni l'acusació gratuïta. I això és el que està en joc”, ha conclòs Espadaler, que ha tingut més presència que el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que només ha aparegut en la campanya de Trias en una ocasió.

L'acte ha finalitzat amb el desplegament d'una gran bandera catalana mentre sonava l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors. Fora del recinte, la PAH i la CNT protestaven amb persistència. Els primers, ja havien anat a l'acte a primera hora, amb la intenció de fer un escrache a Trias i Mas. Els segons demanaven a crits “fora polítics dels nostres barris”. Un ampli dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra separava els manifestants dels simpatitzants convergents que s'ho miraven amb recel: “Aquests són els de la Colau”, feien broma entre ells.

Etiquetas
stats