Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

La PAH protesta a l'acte final de campanya de CiU a Barcelona per defensar la ILP d'Habitatge

Els activistes de la PAH a les portes del míting de Mas i Trias / Jordi Molina

Jordi Molina

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha fet acte de presència a l’acte de tancament de campanya de CiU a Barcelona. El que havia de ser un escrache, però, ha acabat amb una concentració. Un ampli dispositiu policial de la unitat antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha evitat que els manifestants poguessin apropar-se al candidat a la reelecció Xavier Trias i al president Artur Mas, que han entrat abans del previst al recinte de campanya.

Carlos Macías, portaveu de la PAH, ha explicat a aquest mitjà que CiU, juntament amb el PP, són els únics partits del Parlament que no han respost a la seva proposta de, en forma de ILP, per abordar noves polítiques sobre habitatge i pobresa energètica. “Fem aquesta concentració per assenyalar-los com a responsables de vulnerar els drets humans”.

La PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC estan impulsant conjuntament una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè el Parlament aprovi noves polítiques d’habitatge i pobresa energètica que facin front a aquesta emergència social.

Els escraches de la PAH han estat un constant al llarg d'aquesta campanya electoral. Xavier Trias ja va haver d'atendre'ls en un acte, i PAHs de diverses parts de Catalunya han fet acte de presència en mítings d'alts càrrecs del govern com el portaveu del Govern Francesc Homs o el mateix president Artur Mas. També han estat objecte d'escrache els del PP, que tampoc donen suport a la ILP. Alberto Fernández Díaz es va trobar la PAH en un acte a Ciutat Vella i els militants del PP van expulsar els activistes a pals d'un míting amb Mariano Rajoy.

Etiquetas
stats