Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH fa acte de presència al míting de Rajoy a Barcelona i és expulsada a cops

La PAH concentrada a les portes del míting de Rajoy abans dels incidents / @LA_PAH

elDiario.es Catalunya

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha interromput fins a en tres ocasions el seu míting a Barcelona al costat de la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el candidat a l'alcaldia, Alberto Fernández Díaz, després que tres de les desenes concentrats fora del poliesportiu Nova Icària hagin aconseguit colar-se entre el públic.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha convocat, com en altres ocasions durant la campanya, un escrache per reclamar el suport de CiU i, en aquest cas, el PP a la ILP pel dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica que han presentat al Parlament i que compta amb el vot favorable de tots els altres grups parlamentaris.

Just en començar la intervenció de Rajoy, una dona de la PAH s'ha aixecat ensenyant la seva samarreta verda i dos cartells de la plataforma, el que ha provocat esbroncades dels assistents mentre la desallotjaven, sense més incidents. Instants després ha fet el mateix un altre representant de la PAH, encara que la tensió ha anat a més.

Susana Ordoñez, de la PAH de Barcelona, ha expressat la seva estupefacció davant la reacció, ja que fins ara tots els escraches havien transcorregut sense incidents i dialogant amb els representants polítics, des d'Artur Mas a Alberto Fernández Díaz. “Els de seguretat del PP els han arrossegat amb força i de camí els avis els han anat colpejant amb banderes, fins al punt que en sortir els Mossos els han dit als de seguretat que fessin el favor de deixar-los anar”, assegura.

Creixent tensió

Finalment un tercer activista –aquest, no identificat amb cap símbol– s'ha aixecat entre el públic cridant contra el PP i llançant octavetes entre els assistents. Aquesta vegada la tensió s'ha elevat, i fins i tot diversos assistents al míting l'han agafat i sacsejat mentre els equips de seguretat intentaven treure'l del poliesportiu. Ordoñez explica que a més de la PAH hi havia tres afectats de Fórum Filatélico, i és amb un d'ells amb qui més s'han acarnissat.

Després dels successos, que han obligat a Rajoy a interrompre el seu discurs, el president ha dit als presents que ja està acostumat a aquests fets: “Al final no passa res, el que passarà és que el PP guanyarà les eleccions autonòmiques i municipals”, ha tancat entre aplaudiments.

Fora del pavelló, desenes de membres de la PAH –com ja ho havien fet abans del míting, durant la seva visita al Centre d'Estudis Monlau de Barcelona– s'han manifestat abans de l'arribada del president. A la sortida, assegura la portaveu de la PAH, el públic que tornava en fins a vuit autobusos “ha sortit amb pals i banderes increpant”.

Etiquetas
stats