Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La Plaça de Bous de València es consolida com a espai multiusos amb 16 esdeveniments confirmats per a enguany

La Plaça de Bous de València en plena competició de la Copa Davis

Carlos Navarro Castelló

La Plaça de Bous de València acull aquest cap de setmana els quarts de final de la Copa Davis entre Espanya i Alemanya, en el que suposa el tret d’eixida d’una activitat frenètica que al llarg d’aquest exercici consolidarà el recinte en un espai multiusos de primer nivell.

Aquest va ser, de fet, un dels principals objectius dels nous responsables de la Diputació de València que dirigeix el socialista Jorge Rodríguez des de mitjan 2015: fer de la Plaça de Bous un espai d’oci que vaja més enllà de l’activitat taurina.

Fonts de la corporació han informat que, després de la competició de tenis, s’hi celebraran 15 esdeveniments més, la majoria concerts. El més immediat serà la Fira de les Comarques que tindrà lloc del 16 al 24 d’abril.

A continuació, tindran lloc el concert de Dani Martín (19 i 20 de maig), l’òpera flamenca Carmen (2 de juny), o el Trial World Series (9 de juny) que transformarà la Plaça de Bous en un circuit de trial en què competiran els millors pilots del món.

Després d’aquests esdeveniments, un seguit de concerts d’artistes de prestigi reconegut aniran passant pel recinte del carrer de Xàtiva. El primer que hi actuarà serà David Bisbal (21 de juny), a qui seguiran Pablo Alborán (4 i 5 de juliol), el festival de música urbana i llatina Latin Fest (7 de juliol), Raphael (13 de setembre), Maluma (14 de setembre), Manolo García (15 de setembre), Pablo López (22 de setembre), Miguel Ríos (29 de setembre) i Melendi (10 d’octubre).

Finalment, el 20 d’octubre tindrà lloc el festival de música pop espanyola 'Locos por lamúsica' i el 26 d’octubre el concert de benvinguda de la Universitat de València.

Durant l’any passat, la Plaça de Bous ja va acollir l’any passat 13 esdeveniments, com ara un espectacle de pressing catch, una fira turística o un sopar d’empresa multitudinari.

No obstant això, el desvetlament sociocultural de la Plaça de Bous va començar el 2016, quan la Diputació de València va promoure l’obertura del recinte als ciutadans més enllà dels festejos taurins que es programen cada temporada, mitjançant un pla de dinamització per a incloure-la en els circuits culturals i turístics de la ciutat.

En aquesta línia de treball es va signar un conveni amb la Universitat de València per a treballar en aquest pla de dinamització i activació patrimonial.

El projecte el va desenvolupar el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat i busseja en el passat d’una Plaça de Bous que ha arribat a ser camp de concentració, ha projectat cine i teatre i ha estat escenari de grans mítings polítics.

També ha acollit competicions esportives i fins i tot s’hi han cremat falles. Un altre foc, el de l’incendi del 1946 causat per uns indigents, també forma part d’aqueixa història d’una de les icones de la ciutat.

La Plaça de Bous de València és una construcció neoclàssica del segle XIX, obra de l’arquitecte Sebastià Monleon. Està inspirada en l’arquitectura civil romana i a l’interior hi ha el Museu Taurí, un dels més visitats de la ciutat.

Etiquetas
stats