Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Núria Parlon declina liderar el PSC mentre que Miquel Iceta s'hi ofereix

Núria Parlon, parlamentaria socialista i alcaldessa de Santa Coloma.

Europa Press

Barcelona —

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) i diputada del PSC al Parlament català, Núria Parlon, ha rebutjat aquest diumenge optar a succeir Pere Navarro a la Primera Secretaria dels socialistes catalans. “Jo no faré el pas”, ha dit en declaracions als periodistes aquest diumenge just abans de començar el Consell Nacional del PSC, en què Navarro presentava oficialment la seva renúncia.

Però durant el mateix consell ha sorgit el nom de Miquel Iceta, històric de l'executiva del PSC. El diputat i president de la Fundació Rafael Campalans s'ha posat al servei del partit “per al que faci falta”, un gest gens trivial si es té en compte la falta de candidats a dirigir el partit. El discurs d'Iceta ha estat acollit amb forts aplaudiments, i diverses fonts socialistes el veuen com “l'única solució” per redreçar ara mateix la deriva socialista.

Iceta, membre també de l'Executiva del PSOE, guanya punts després de la renúncia de Parlon, l'última a abandonar la carrera després que ho fessin abans noms importants del partit com Fèlix Ballesteros (alcalde de Tarragona), Jaume Collboni (primer secretari del PSC a Barcelona), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Juli Fernández (primer secretari a Girona) o Núria Marín (alcaldessa de l'Hospitalet).

Els militants del PSC, segons ha acordat el consell, escolliran el seu nou primer secretari el proper 13 de juliol, el mateix dia en què es faran les votacions per escollir el secretari general del PSOE. I tal com estava previst, el Congrés Extraordinari dels socialistes catalans se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de juliol.

Parlon, per la seva banda, ha dit que després d'analitzar la proposta ha comprovat que no té “temps material” per compaginar l'alcaldia de la seva ciutat i les seves responsabilitats a la cambra catalana amb la primera secretaria del partit. La jove alcaldessa de Santa Coloma fa marxa enrere en les seves aspiracions després que divendres acceptés la petició de les federacions més fortes del partit, les de Barcelona i Baix Llobregat, per fer el pas.

Navarro reconeix que el PSC és “un partit dividit”

La direcció del PSC celebrava aquest diumenge el Consell Nacional en què Navarro presentava formalment la seva dimissió. El líder sortint ha lamentat que el partit hagi “deixat d'estar unit en la diversitat per esdevenir un partit dividit”, en què “els matisos han superat al projecte”, pel que ha demanat a la nova direcció que no caigui en el debat “simplista i perillós”.

En la seva intervenció al Consell Nacional del partit Navarro ha explicat que ha presentat la dimissió per a ser “conseqüent” amb els seus principis i “posar l'interès col·lectiu i la defensa del projecte per sobre dels interessos personals”. Per això, després d'insistir que “avui més que mai és temps d'intel·ligència, responsabilitat i coratge”, ha deixat clar que donarà suport “incondicionalment” al nou primer secretari, que al seu parer ha de ser elegit directament pels militants.

Etiquetas
stats