Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les PAH catalanes bloquegen les sucursals de CatalunyaCaixa per incompliment d'acords

Una cua d'uns 300 activistes de la PAH davant la seu de CatalunyaCaixa.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Uns 300 activistes de les PAH de tot Catalunya han arribat a Barcelona aquest dijous per paralitzar l'activitat de les sucursals de CatalunyaCaixa, amb l'objectiu de denunciar que l'entitat financera catalana no compleix amb els acords als quals asseguren que van arribar el passat 23 de gener, en relació a la negociació col·lectiva que mantenen pels casos d'afectats per hipoteques. En total, han col·lapsat 23 sucursals, segons la PAH.

La plataforma manté una campanya indefinida de protestes des que, després d'una acció col·lectiva, van acordar una sèrie de mesures amb la direcció de Risc de Persones Físiques de l'entitat, mesures que lamenten que no s'han posat ni per escrit. “Una vegada i una altra hem parat les nostres accions per haver arribat a acords, però una vegada i una altra vegada CX els ha incomplert, i hem hagut de sortir al carrer de nou per reclamar els nostres drets”, clama la PAH.

Entre aquests acords que la PAH assegura que van segellar amb CatalunyaCaixa, destaquen el fet que CX ha d'assumir el cost de la taxació dels casos de dació en pagament; que “en tots els casos” en què un afectat demani lloguer social, se li proporcionin mínim 5 anys; que aquest ha de ser en el propi habitatge, i que hiha d'haver un compromís de seguir “aturant subhastes i desnonaments”.

Per contra, des CX han assegurat a Efe que “ara mateix no tenim cap llista de casos pendents per resoldre”, i que no accepten la negociació col·lectiva “perquè cada cas és un contracte diferent i analitzem cada cas individualment”. Així i tot, afirmen a més que les seves relacions amb la PAH són “fluides”.

Cues a la seu que acaben amb suport a la PAH de Sabadell

Després colapasar diverses sucursals, els activistes s'han anat trobant fins arribar a la seu de CX, a l'avinguda de la Catedral de Barcelona. Allà han realitzat una acció en forma d'una llarga cua a les portes de l'entitat.

Després, canviant d'objectiu, s'han dirigit cap a les oficines del BBVA a les Rambles de Barcelona, ​​que aquesta tarda segueixen ocupant. El motiu que els ha portat fins allà és la solidaritat amb la PAH de Sabadell , que ve ocupant des de fa més d'una setmana unes oficines de la mateixa entitat en aquest municipi per reclamar que retirin els avals aa 11 famílies que no poden assumir la hipoteca.

Etiquetas
stats