Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau i Artur Mas tancaran les llistes de les seves candidatures pel 26-J

Ada Colau i Artur Mas en una trobada institucional

Arturo Puente

Els grans noms de la política catalana es bolcaran en les eleccions generals del proper 26 de juny. Tant l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, tancaran les llistes de les seves respectives candidatures, En Comú Podem i Convergència. En el cas de Colau repetirà en l'últim lloc, mentre que Mas s'incorporarà per primera vegada a unes llistes estatals, després d'haver-se mostrat disposat a ser candidat sempre que ERC acceptés concórrer en una llista conjunta, cosa que els republicans van rebutjar.

En Comú Podem remodelarà lleugerament les seves llistes. D'una banda, doblarà la seva aposta per Girona col·locant com a cap de la circumscripció a Marta Sibina, qui va ser número dos per Barcelona a les passades generals. A la demarcació gironina els de Domènech van quedar en tercer lloc, amb un 16,3% del vot, gairebé 10 punts menys que a Barcelona, una situació que ara la candidatura espera revertir amb la incorporació de la infermera i periodista en el primer lloc. Segons ha explicat la formació, Dolors Terradas, anterior cap de llista per Girona, ha decidit no tornar a presentar-se per motius personals.

L'anterior lloc de Sibina com a número dos per Barcelona serà ocupat ara per Lucía Martín, una de les fundadores de la PAH i que en les anteriors eleccions va ser en el quart lloc, però que ha guanyat projecció política en la curta legislatura al Congrés. Amb aquest lleuger retoc de les llistes, En Comú Podem espera consolidar la posició de favorits que els brinda haver guanyat les anteriors eleccions fa 6 mesos.

En el cas contrari es troba Convergència, que a diferència del passat 20 de desembre no es presentarà en coalició amb Demòcrates i Reagrupament el proper 26-J, per la qual cosa es desfarà de la marca Democràcia i Llibertat. Sí mantindrà, en canvi, al cap de llista, Francesc Homs, que aquest dissabte va guanyar les primàries contra Sílvia Requena en les que es disputaven el lloc. Després de la victòria d'Homs, a qui els principals càrrecs públics del partit havien donat suport, el seu contrincant anirà en el penúltim lloc per Barcelona.

L'últim lloc d'aquesta llista quedarà per l'expresident Artur Mas, que es llança simbòlicament a l'escenari estatal per ajudar a la seva candidatura davant les dolentes perspectives electorals. Mas ja s'havia proposat com a candidat al Congrés fa setmanes, amb la condició que ERC acceptés concórrer en la seva llista, una cosa a la que els republicans es van negar. A més, l'expresident va coprotagonitzar la passada campanya electoral de DiL, en la qual la seva cara va aparèixer al costat de la de Francesc Homs a la cartelleria, encara que en aquella ocasió no va acudir a les seves llistes.

Etiquetas
stats