Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP creu que les eleccions el 27S són una cessió al “xantatge” de Mas

Arrufat (CUP) cree que la propuesta de Junqueras maximizaría el voto independentista

elDiario.es Catalunya

La CUP va reaccionar ahir a l'acord entre el president de la Generalitat i ERC amb una dura crítica als republicans per haver cedit el que consideren un “xantatge” d'Artur Mas. “El pacte li dóna el temps que necessita per refundar el partit”, va assegurar el diputat Quim Arrufat sobre el president, “això és pensar en un mateix i no en el país”. Així doncs, la CUP va acusar ERC de fer-li el joc a Convergència, ja que també els ajudaran a aprovar els pressupostos de 2015.

Arrufat ha considerat que l'acord, pel qual s'avançaran les eleccions autonòmiques el 27 de setembre, “tanca en fals un episodi vergonyós de debat públic on s'ha vist clarament que la principal preocupació era la distribució de vots” entre CiU i ERC, i ha avançat que la CUP seguirà treballant, al marge d'aquest pacte, per ampliar la majoria independentista.

En la seva primera reacció, la CUP va deixar clar que no se sent part d'aquest pacte. “Es va anunciar la reedició d'un pacte de govern que nosaltres considerem esgotat i que no ha servit per construir les estructures d'Estat que van prometre”, va valorar Arrufat, per després afegir que es tracta d'un salt enrere, cap a l'escenari de 2012.

“El pacte no ens interpel·la”, va concloure Arrufat, cosa que ha repetit aquest matí a Catalunya Ràdio, encara que ho ha matisat. Malgrat el seu descontentament amb l'evolució del procés sobiranista en aquest punt, no ha tancat la porta a negociar amb els diferents actors un full de ruta “per convertir les eleccions en plebiscitàries”. “És el que vol tot independentista, i tot aquell que entén que el dret a decidir està exclòs de l'Estat espanyol”, ha constatat, per la qual cosa ha obert la porta a consensuar nous planejaments de consens amb les forces independentistes.

Etiquetas
stats