Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els veïns del barri de Sagrada Família voten el futur ús del cine Niza

Protesta en el cine Niza de Barcelona contra la construcción de un Mercadona.

Cristina Palomar

Barcelona —

Mentre el polèmic regidor de l’Eixample, Gerard Ardanuy, fa les maletes, el barri de Sagrada Família sotmet a consulta veïnal el futur del cine Niza. La plataforma Recuperem el Niza, integrada per l’Associació de Veïns de Sagrada Família, partits polítics i entitats socials, comercials i culturals del barri, ha organitzat per aquests mesos de juny i juliol un procés participatiu per decidir quin són els equipaments comunitaris que haurien d’acollir les instal·lacions del cinema, tancades fa més de deu anys i amenaçades de convertir-se en un Mercadona.

La consulta tindrà dues parts. D’una banda, els veïns a títol individual podran omplir una enquesta amb les seves propostes i dipositar-la a les urnes fixes que s’habilitaran a partir d’aquest dimarts 2 de juny al casal de barri Espai 210 del carrer Padilla 210, a la seu de l’Associació de Veïns del carrer València 415, i al casal independentista La Cruïlla del carrer Sardenya 256. Dues urnes mòbils més es col·locaran els divendres a la tarda al Mercat de Sagrada Família i els dissabtes al matí a l’Avinguda Gaudí amb Provença. De l’altra, la plataforma es reunirà amb les entitats per conèixer quines són les seves demandes amb l’objectiu de tenir enllestida al setembre la proposta definitiva que presentaran al nou equip de govern municipal.

El barri de Sagrada Família, sotmès a una insuportable pressió turística, a un progressiu envelliment de la població i a una alarmant desaparició del comerç de proximitat, arrossega un dèficit d’equipaments públics des de fa anys i les inversions de l’executiu de Xavier Trias en aquesta part de l’Eixample han quedat molt per sota de la mitjana de la ciutat. En aquest context, la possibilitat que al solar que ocupa el cine Niza al carrer Provença, just davant de la plaça Sagrada Família, s’hi construeixi un supermercat i un hotel a canvi que Mercadona recuperi l’interior d’illa per a ús públic ha provocat un enfrontament amb el districte que s’arrossega des de la tardor passada.

Al mes de juny de l’any passat, durant un tens consell de barri, el regidor de CiU ja va deixar clar als veïns la negativa a gastar-se 12 milions d’euros en la compra del local “per construir-hi un ateneu popular”, i va recordar que l’operació immobiliària era privada. Lluny de resignar-se, els veïns del barri no han parat de mobilitzar-se organitzant des de manifestacions fins a campanyes de boicot a Mercadona. Per a la plataforma Recuperem el Niza, la pèrdua de l’emblemàtic cinema no només suposa un cop a la memòria històrica del barri, sinó que és un exemple més del “projecte especulatiu en un barri ja devastat pel model de turisme massiu”.

 

Etiquetas
stats